avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... .. chiar nu exista ..legi ??!!!!-nerespectare program ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

.. chiar nu exista ..legi ??!!!!-nerespectare program vizita minor

..in urma unui divort cu minori , in care s-a stabilit un progrm vizita minori , mama fiicei mele ( intelectual ) nu respecta programul de vizita minor , de aproape 2 ani !
..in urma unei plangeri , instanta de judecata ...a stabilit ..inceperea urmaririi penale pentru nerespectare programului vizita , dar , cum .. parchetul si .. procurorii ..serversc ... interesele .. infractorilor .. a .. dat ....NUP ...!
.. de aproximativ... 1 an ... mama fiicei mele , ( inteletual ) .. se zice . o influenteaza negativ in timp ce ea nu ingaduie respectarea programului vizita minor , timp in care mi-am indeplinit cu varf si indesat atributiunile ... morale si ..legale de tata ! .. ce-i de facut , importriva unei astfel de ... ,,mame '' .si ..situatii ...????
..va multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2012
tutu12, utilizator
Cel mai recent răspuns: lonita , utilizator 12:58, 19 Martie 2012
Intrebare: nu ati pomenit nimic despre demersurile facute la DGASPC. Chiar daca nu par sa aibe efectul scontat pentru ca nici acolo lucrurile nu se misca asa cum ar trebui, nu credeti ca ar trebui totusi insistat si pe aceasta cale? Este vorba pana la urma de organismul acreditat din partea statului pentru apararea drepturilor copiilor abuzati.
Ca referinta va pot indruma sa cititi HG49-2011- pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind prevenirea şi intervenţia în echipă multidisciplinară şi în reţea în situaţiile de violenţă asupra copilului.
Veti constata ca modul in care cei de la protectia copilului sunt obligati sa intervina in situatii de violenta asupra copilului (indiferent de tipul violentei, deci si abuz de tip emotional/psihologic) este prin adoptarea metodei de "PLASAMENT IN REGIM DE URGENTA". Chiar daca poate parea dur sau doar teoretic, este totusi metoda agreata de lege pentru astfel de situatii. Ar trebui ca toti parintii care trec prin situatii asemenatoare sa faca presiuni in acest sens la DGASPC.
Precizez de asemenea ca, plasamentul de urgenta a copilului se face in virtutea unei Ordonante Prezidentiale (la solicitarea DGASPC) iar domiciliul se poate si chiar este indicat sa se aleaga la celalalt parinte.
In acest fel parintele abuzator va fi obligat sa renunte la a isi mai abuza propriul copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! cum se poate proceda in situatia in care printr-un ... Lacramioara Bordea Lacramioara Bordea Buna seara! Cum se poate proceda in situatia in care printr-un act judecatoresc obtinut \"pe relatii\", in care s-au musamalizat aspecte , implicat involuntar ... (vezi toată discuția)
Restrictionare acces la vizita minor in custodie comuna ANI_MIKY ANI_MIKY Buna ziua, am urmatoarea problema. In urma divortului s-a dispus custodia comuna a parintilor cu plata pensiei alimentare de catre tata si domiciliul minorului ... (vezi toată discuția)
Minor influențat negativ de către tata adrianas12 adrianas12 Va rog sa ma ajutați cu un sfat pentru cum as putea acționa în situația în care ma aflu. Sunt în divort și minorul de 6 ani sta la mine. Avem o relație ... (vezi toată discuția)