avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... .. chiar nu exista ..legi ??!!!!-nerespectare program ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

.. chiar nu exista ..legi ??!!!!-nerespectare program vizita minor

..in urma unui divort cu minori , in care s-a stabilit un progrm vizita minori , mama fiicei mele ( intelectual ) nu respecta programul de vizita minor , de aproape 2 ani !
..in urma unei plangeri , instanta de judecata ...a stabilit ..inceperea urmaririi penale pentru nerespectare programului vizita , dar , cum .. parchetul si .. procurorii ..serversc ... interesele .. infractorilor .. a .. dat ....NUP ...!
.. de aproximativ... 1 an ... mama fiicei mele , ( inteletual ) .. se zice . o influenteaza negativ in timp ce ea nu ingaduie respectarea programului vizita minor , timp in care mi-am indeplinit cu varf si indesat atributiunile ... morale si ..legale de tata ! .. ce-i de facut , importriva unei astfel de ... ,,mame '' .si ..situatii ...????
..va multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2012
tutu12, utilizator
Cel mai recent răspuns: lonita , utilizator 12:58, 19 Martie 2012
tutu12 a scris:

... aveti dreptate , domnule avocat , dar mi se pare un abuz emotional foarte mare asupra copilului , apeland la un executor judecatoresc !
... sincer nu consider asta .. ultima solutie , oricum , copilul fiind sub influenta mamei , poate sa-si exprime refuzul .. , fapt ce decurge din atitudine mamei ...!
... n-am dreptate ??????



Trebuie actionat cu tact, dar dur in acelasi timp.
Exista solutii dar in Romania nu sunt cunoscute inca.
Prin diversele asociatii va dura ani de zile.Adica prognoza mea de 5 ani...
Daca nu aveti o atitudine care sa duca spre ceva concret nu va ramane decat sa asteptati ceva care poate ca se va realiza la nivel de grup sau...poate ca nu...
Mai concret spus si peste 5 ani va veti afla in aceeasi situatie cu toate asociatiile care conlucreaza.
Unele aspecte se rezolva in mod individual...
Un copil mai mare de 10 ani, mai ales daca e fetita, are discernamant si poate sa-si exprime liber sentimentele, poate distinge intre intre bine si rau.

D-le avocat, cum vedeti Dvs. luarea cu FORTA, de acasa, a unei domnisoare de 11 ani, cu executorul judecatoresc si cu Politia? Nu credeti ca prin aceasta, prapastia dintre fetita-tata se adanceste?

Timpul rezolva toate problemele, daca tatal nu mai hartuieste mama cu procese fara numar si implicit, copilul, fata adulta va sti sa gestioneze relatia sa cu tatal biologic.
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2012
Martonze, utilizator
Martonze a scris:


Timpul rezolva toate problemele, daca tatal nu mai hartuieste mama cu procese fara numar si implicit, copilul, fata adulta va sti sa gestioneze relatia sa cu tatal biologic.



..cum de ati ajuns la concluzia ...,,daca tatal nu mai hartuieste mama cu procese fara numar ...''!?
..interesanta opinie , numai ca nerespectarea legilor si ..impotenta organelor incompetente ale statului duc la astfel de atitudini din partea unor ,,asa zise mame '' care uneori pretind ca educa si copiii dumneavoastra , in timp ce , de al lor isi bat joc si .. il abuzeaza emotional si ..psihic !
Daca relatiile cu minorul va sunt impiedicate in mod constant, apelati la un executor judecatoresc. Cheltuielile de executare vor cadea in sarcina celui ce nu respecta programul dv de vizita. Solicitati ca plata cheltuielilor sa se faca prin poprirea veniturilor. Veti vedea cum isi va schimba atitutinea atunci cand ii vor fi retinuti banutii din salariu.
..multumesc ! ... pana la urma , asta-i ..solutia , cu toate ca si .. cheltuielile acelea , .....sunt luate din .. bugetul ....fiicei mele ..!

Alte discuții în legătură

Buna seara! cum se poate proceda in situatia in care printr-un ... Lacramioara Bordea Lacramioara Bordea Buna seara! Cum se poate proceda in situatia in care printr-un act judecatoresc obtinut \"pe relatii\", in care s-au musamalizat aspecte , implicat involuntar ... (vezi toată discuția)
Restrictionare acces la vizita minor in custodie comuna ANI_MIKY ANI_MIKY Buna ziua, am urmatoarea problema. In urma divortului s-a dispus custodia comuna a parintilor cu plata pensiei alimentare de catre tata si domiciliul minorului ... (vezi toată discuția)
Minor influențat negativ de către tata adrianas12 adrianas12 Va rog sa ma ajutați cu un sfat pentru cum as putea acționa în situația în care ma aflu. Sunt în divort și minorul de 6 ani sta la mine. Avem o relație ... (vezi toată discuția)