avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... probleme intabulare mansarda
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

probleme intabulare mansarda

Am luat o mansarda proaspat construita in 2010, la notar am ajuns prin luna iulie 2011, cand s-au adunat actele de la toata asociatia( bloc de 30 familii), de la CF am un act prin care fata mea e proprietar pe 8% din terasa, deja platesc impozit pe aceasta "aproape apartament" sau terasa amenajata, daca locuiesc in ea sunt ilegal, ca nu am acte, nu am stat in iarna ca erau 10 grade in casa, actele s-au oprit undeva pe drum, daca stau la bunica si solicit ajutoare la caldura primesc amenda, ca doar am inca o locuinta... #-o deci se numeste locuinta acum, nu stiu ce sa fac sa grabesc lucrurile, constructorul tot zice sa mai astept, sa mai am rabdare. eu nu mai dorm, mai ales ca am pus pe numele fetei, care are 20 ani, deci ea e proprietar, suntem blocati si nu stiu de ce intarzie atat, ce pot sa fac sa mi se sparga mie in cap toate si nu ei? :(( help!
Atentie sporita pentru documentatia necesara pentru intabulare spatiu ,va revine dvs ca si proprietar obligatia sa o executati
Ce documente detineti de la asociatia de proprietari pentru schimbare destinatie spatiu comun?
nu stiu, actele sunt toate la constructor, deja a facut impartirea in apartamente, suntem 4 care am luat apartamente sus; ultima oara a zis sa platesc impozitul si imi aduce un act prin care sa legalizam cumva sau sa continuam, am un act de la CF unde suntem trecuti toti ca si co-proprietari, din pacate si actul de la notar a ramas tot la el, nu am nici o copie. A avut autorizatie de constructie, apartamente. :( a facut multe pentru bloc, este totul renovat, chiar si centrala pe o scara a pus tot el, deci chiar nu stiu de ce se lungesc atata, e construita bine, cred, a fost cutremurul de 4 si nu s-a miscat un lemn... mai mult nu stiu. #-o Multumesc pentru raspuns. :)
Luisetta a scris:

ultima oara a zis sa platesc impozitul si imi aduce un act prin care sa legalizam cumva sau sa continuam,

Nu va suparati dar va confruntati cu o totala lipsa de transparenta
Concret dvs pentru ce ati achitat impozitul?
Despre ce legalizare este vorba?
Daca toti sunteti coproprietari,pe cale de consecinta ,nici unul dintre dvs nu detine titlu de proprietate,pe cale de consecinta nu detine temei legal pentru intabulare
Incercati lamurirea situatiei la nivelul asociatiei de proprietari care detine obligatia sa va expuna situatia de fapt existenta prin care a fost schimbata destinatia de parte comuna pentru terasa condominiu in spatiu de locuit
multumesc pentru raspuns. deci, terasa a fost dezmembrata si fiecare dintre noi ( 6 apartamente) suntem proprietari: eu pe 8 %, impozitul este pe spatiul de deasupra blocului, platit la primarie, probabil ca dupa intabulare se va numi apartament in mansarda. Cred ca daca nu avea autorizatii de constructie nu ar fi investit atata, asociatia a fost de acord sa vanda terasa. Nu stiu de la cine sa incep, de la constructor, de la asociatie sau de cei de la cadastru... In fine, nu prea stiu sa explic, asa ca ma las pagubasa, merci mult, sper sa nu-mi demoleze nimeni cotetul. :sorry:
Luisetta a scris:

suntem proprietari: eu pe 8 %, impozitul este pe spatiul de deasupra blocului, platit la primarie, probabil ca dupa intabulare se va numi apartament in mansarda.

Este contradictoriu fata de "nu am acte ...actele sau oprit undeva pe drum"
In situatia in care edificiul a fost ridicat in 2010 si pana in prezent nu detineti documente de proprietate,nu exista utilitati,in spatiul respectiv,constructorul refuza sa lamureasca concret situatia dvs ,este evident ca nu sunteti proprietar asupra acelui spatiu,posibil sa se incerce diferite strategii,astfel incat sa se poata acorda o forma de legalitate edificiului

Alte discuții în legătură

Intabulare, apartamentare mansarda izomihai izomihai Buna ziua.Firma la care lucrez,o firma de constructii,s-a lovit de urmatoarea problema.in schimbul anveloparii unui bloc de 4 etaje si 2 scari,asociatia de ... (vezi toată discuția)
Cine plateste reparatia la acoperisul blocului mansardat ovidiu1984 ovidiu1984 Buna seara. Am cumparat un apartament la mansarda.Doresc sa stiu daca am probleme cu acoperisul cine plateste?Presedintele asociatiei a spus ca terasa ... (vezi toată discuția)
Exista drept de proprietate in acest caz ? gabyteo gabyteo Un amic a incheiat un contract de vanzare -cumparare a unui apartament in forma scrisa dar nu prin notariat ci pur si simplu tehnoredactat si semnat de parti ... (vezi toată discuția)