MihaelaML a scris:
–consultarea proprietarilor cu privire la infiintarea AP la nivelul blocului...scara...
La acest punct pregatiti un tabel (3 exemplare) cu toti proprietarii din scara, pe care vor semna pentru infiintarea asociatiei. Acesta o sa va trebuiasca in dosarul pe care o sa-l depuneti la judecatorul delegat.
–stabilirea numelui si alegerea sediului social al viitoarei AP
Puteti propune orice nume frumos. Am vazut asociatia Crizantema, Scala, Carmen, Dunarea, Carpati... Aveti un spatiu, un uscator, o camera undeva pentru sediu? Sa evitati a va fixa sediul in apartamentul unui proprietar. Puteti sa va amenajati intr-un uscator, intr-o boxa, in holul de la intrare..., o camera mica pe care sa o declarati sediu ca "spatiu amenajat".
–stabilirea cotei de contributie individuala necesara constituirii partimoniului initial al viitoarei AP (din ce stiu este 700 ron minim)
Nu trebuie sa constituiti nici un patrimoniu al asociatiei. La aceasta adunare stabiliti ca fiecare proprietar sa contribuie la constituirea fondului de rulment conform legii 230/2007. Si dupa aceea a unui fond de reparatii.
–stabilirea unui buget pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de efectuarea tuturor demersurilor pentru infiintarea si inregistrarea viitoarei AP si modul de constituire al acestuia
–desemnarea persoanei/persoanelor fizice sau juridice insarcinate cu intocmirea statului si a acordului de asociere
–desemnarea persoanei/persoanelor reprezentante a viitoarei AP pentru colectarea documentelor individuale, supravegherea si gestionarea efectuarii tuturor formalitatilor
Constituirea asociatiei se poate face fara costuri daca intre vecini sunt oameni care se pricep cat de cat. Dar, daca o sa apelati la o firma de specialitate sau o persoana din afara asociatie care sa va ajute la intocmirea dosarului, este nevoie sa adunati ceva bani. Dar tineti cont ca altfel nu trebuie sa platiti mai nimic sau aproape nimic. Cineva intocmeste tabelele, procesul verbal, statutul asociatiei..., adica munceste si consuma hartia. Poate membrii comitetului de initiativa se descurca fara a angaja pe cineva dinafara asociatiei.
Daca nu aveti oameni care sa faca aceste lucruri, hotarati la aceasta prima adunare sa constituiti un fond special pentru a plati pe cineva.
–propuneri pentru desemnarea persoanelor fizice/juridice ce urmeaza a fi insarcinate cu managementul financiar si de proprietate a viitoarei AP – presedinte, administrator, comitet de executie, comisie de cenzori
Alegeti-va un comitet executiv format din 3-5-7 membri inclusiv presedintele asociatie. Tot acum daca puteti alegeti o comisie de cenzori sau macar un cenzor. Acesta sau acesti cenzori sa fie alesi dintre proprietari si nu angajati pentru ca deocamdata nu are cine sa-i angajeze. Nu angajati acum administrator, ci dupa constituirea asociatiei. Comitetul va angaja administrator si nu adunarea generala.
Din ce am citit, un alt punct care ar trebui discutat este cel referitor la modalitatea de inregistrare a proprietatii asupra imobilului – va rog putin ajutor pentru ca n-am nici cea mai mica idee despre ce e vorba si ce presupune.
Nu prea inteleg ce vreti sa spuneti mai sus. Conform legii 230/2007 fiecare proprietar trebuie sa depuna la asociatie o copie a actului de proprietate. Acestea vor sta la baza intocmirii dosarelor de infiintare a asociatiei alaturi de celelalte documente pe care le gasiti in prima parte a legii 230/2007 si HG 1588/2007.
Mergeti la Directia de finante locale, la biroul judecatorului delegat si vedeti ce documentatie mai trebuie. Este posibil sa fie afisata pe usa acelui birou intreaga documentatie necesara.
Aici pe avocatnet gasiti modele de statut si alte documente de care va puteti folosi.