avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Politistii si militarii pot face parte dintr-o IF?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Politistii si militarii pot face parte dintr-o IF?

Am inteles ca politistii si militarii pot face parte dintr-o if cu conditia sa nu detina functia de administratori. Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: raul83 , utilizator 17:49, 18 Martie 2012
Statutul politistului
ART. 45
(1) Poliţistului îi este interzis:
g) să efectueze, direct sau prin persoane interpuse, activităţi de comerţ ori să participe la administrarea sau conducerea unor societăţi comerciale, cu excepţia calităţii de acţionar;

i) să deţină orice altă funcţie publică sau privată pentru care este retribuit, cu excepţia funcţiilor didactice din cadrul instituţiilor de învăţământ, a activităţilor de cercetare ştiinţifică şi creaţie literar-artistică.
Deci sa inteleg ca un politist nu poate face parte dintr-o intreprindere familiala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua locuri de munca cayola cayola Buna ziua As dori sa stiu daca un angajat in politie poate lucra pe langa acest job,si in sistemul medical privat ( asistent medical )?. (vezi toată discuția)
Incompatibilitatea politistului cu statutul de persoana fizica autorizata aday aday As dori sa stiu daca politistul poate deveni persoana fizica autorizata in cadrul unui proiect de accesare a masurii 141 (subventionarea fermelor de ... (vezi toată discuția)
Un politist poate sa se angajeze instructor auto? police police POATE SA LUCREZE UN POLITIST RUTIER CA INSTRUCTOR AUTO CU JUMATATE DE NORMA (vezi toată discuția)