avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... asociere legalizata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

asociere legalizata

Buna seara!

Intr-un caiet de sarcini privind participarea la o licitatie , in cazul asocierii mai multor societati este solicitata asocierea legalizata!!!!
Nu se specifica niciunde ca ar trebui incheiata la notar!
In legea notarilor publici am cautat ce inseamna,, a legaliza'', am discutat si cu alti notari! Mi s-a raspuns ca, asa cum este scris in caietul de sarcini nu inseamna ca trebuie incheiat la notar, ci poate fi incheiat si in fata unui avocat.
Intrebare: ce credeti ca inseamna,, asociere legalizata'' intr-un context mai sus mentionat?

va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 20 Noiembrie 2008
Simona Maria, Avocat
Dupa parerea mea "asocierea legalizata" nu exista ca si termen consacrat intr-o asemenea situatie, ci are mai mult a face cu un limbaj de lemn folosit de catre cei care au intocmit documentatia.
Asocierea intr-o situatie sau alta, chiar daca este vorba de o licitatie, are dea face cu o "conventie" intre doua parti, care nici intr-un caz nu necesita autentificarea unui notar si nu cred ca este nevoie nici de un avocat macar.
Numai in situatia in care aveti ocazia si sunteti solicitata sa incheiati o asemenea asociere.Daca da, go for it !:thumbup:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sediu, 2 firme dumis dumis Se poate ca 2 firme sa aiba acelasi sediu ? Ma refer, daca intr-un apartament sunt doua firme. Una in fiecare apartament. Se poate? (vezi toată discuția)
Evaluare oferte licitatie publica danasrl danasrl Buna ziua! Am organizat o procedura de cerere de oferta ca autoritate contractanta si in fisa de date a achizitiei am specificat clar ca toate documentele ... (vezi toată discuția)
Refuz plata prin ordin de plata ContSters40598 ContSters40598 Cum se pot recupera niste bani platiti unui furnizor prin OP, fara sa existe vreo factura sau vreun contract comercial, doar acest OP, suma ce reprezenta avans ... (vezi toată discuția)