avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren cumparat cu chitanta de mana - vanzatorul a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren cumparat cu chitanta de mana - vanzatorul a decedat

buna!ma numesc claudia si am 26 de ani...anul trecut in luna mai am cumparat un teren arabil cu chitanta de mana de la o doamna in prezenta a 3 martori..
ulterior a trebuit sa plec in italia urmand ca inainte de sarbatori sa ma intorc si sa perfectez actele legale...spre ghinionul meu cand m-am intors am aflat ca doamna de la care luasem terenul a decedat..am ramas cam disperata deoarece nu stiu cum sa procedez...decedata nu mai are alti urmasi insa eu nu stiu dak sunt posesoarea terenului sau am pirdut tot..va rog dak puteti ajutati_ma,luminati_mi putin viziunea pentru k nu stiu ce sa fac!!va multumesc
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
Adriantot, moderator
deoarece legea prevede sub sanctiunea nulitatii forma autentica pt vanzarea oricaror terenuri, singura solutie este sa promovati proces in instanta prin care sa tina loc de contract., insa va trebui sa cautati mostenitorii si sa-i chemati in judecata.

[Editat conform pct. 2.3 din Regulamentul de postare]
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
Ares-3, moderator
Daca nu exista mostenitori, trebuie sa va judecati cu statul,dat fiind ca e vorba de o mostenire vacanta.
In cazul dvs.nu trebuie sa disperati pentru ca exista posibilitatea unei actiuni in instanta, in care sa se constate dreptul dvs. de proprietate asupra terenului, acest lucru facandu-se cu ajutorul chitantei si ar fi bine si cu ajutorul martorilor. Ulterior constatarii acestui drept prin hotarare judecatoreasca veti putea face modificarea in Cartea Funciara! dar e de munca. SUCCES!
avvalentina a scris:

Daca nu exista mostenitori, trebuie sa va judecati cu statul,dat fiind ca e vorba de o mostenire vacanta.

perfect adevarat, insa de preferat este sa exisat emostenitori. procedura succesiunii vacante este foarte laborioasa, implica acordul statului, ...pe scurt este foarte greu si costisitor...oricum este un proces laborios in ce priveste gasirea mostenitorilor , prin umrare si costisitor...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Incercati sa consultati contracost un avocat pentru a va informa corespunzator.
[...]
Dar trebuie actionat inteligent si doar la momentul oportun.

Interventie moderator
Va rog insistent nu mai postati mesaje de genul acesta, incalcati cu buna stiinta Regulamentul iar asta mi se pare SFIDARE - nu doar a moderatorilor ci si celor care raspund la obiect lasand utilizatorul sa aleaga, daca in acest scop a postat, avocatul care i se pare cel mai competent.

Alte discuții în legătură

Actiune in prestatia tabulara bogdamn bogdamn Buna ziua! Eu, ca persoana fizica, pot face o actiune in prestatia tabulara, sau trebuie neaparat sa fiu reprezentat de un avocat? Din ce am citit eu in ... (vezi toată discuția)
Prestatie tabulara Ioanarp Ioanarp Buna! Ce presupune faptul ca esti parat intr-un proces care are ca obiect prestatie tabulara? Si in ce consta aceasta procedura? Ce ar putea contine o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt in posesia unui titlu de proprietate a unei vecine ... floriontehnic floriontehnic BUNA ZIUA! Sunt in posesia unui titlu de proprietate a unei vecine decedate de 11 ani. Ea are trei copii, doi dintre ei fiind decedati, de al treilea nu mai ... (vezi toată discuția)