avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren cumparat cu chitanta de mana - vanzatorul a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren cumparat cu chitanta de mana - vanzatorul a decedat

buna!ma numesc claudia si am 26 de ani...anul trecut in luna mai am cumparat un teren arabil cu chitanta de mana de la o doamna in prezenta a 3 martori..
ulterior a trebuit sa plec in italia urmand ca inainte de sarbatori sa ma intorc si sa perfectez actele legale...spre ghinionul meu cand m-am intors am aflat ca doamna de la care luasem terenul a decedat..am ramas cam disperata deoarece nu stiu cum sa procedez...decedata nu mai are alti urmasi insa eu nu stiu dak sunt posesoarea terenului sau am pirdut tot..va rog dak puteti ajutati_ma,luminati_mi putin viziunea pentru k nu stiu ce sa fac!!va multumesc
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
Adriantot, moderator
Se poate pe cale judecatoreasca avand ca obiect al cauzei - prestatie tabulara.
Actiune reala prin care cel indreptatit sa-si intabuleze in cartea funciara un drept real imobiliar poate cere instantei judecatoresti sa dispuna inscrierea acelui drept in cartea funciara , daca cel obligat refuza sa predea inscrisul necesar pentru stramutarea sau constituirea dreptului respectiv in favoarea sa.
Aceasta actiune urmareste sa scop obtinerea unei hotarari judecatoresti care sa suplineasca inscrisul de constituire sau de stramutare a dreptului imobiliar si sa serveasca la intabularea acestuia.
proces laborios... prestatie tabulara. Avocatul se deplaseaza la primarie si "sapa" in registre (care daca sunt prafuite pot cauza boli grave #-o) daca proprietara decedata are mostenitori... daca nu, se numeste un curator litis (parca) adica cineva din partea primariei il reprezinta pe decedat. Si da dureaza ceva timp...
nu uitati sa solicitati si o expertiza judiciara a terenului (se poate cere si avizarea acesteia de atre OCPI) usurand astfel formalitatile ulterioare de notare a sentintei care va tine loc de contract de vanzare cumparare.
Pe numele cui este inscris rolul fiscal si agricol? Cand ati facut chitanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in prestatia tabulara bogdamn bogdamn Buna ziua! Eu, ca persoana fizica, pot face o actiune in prestatia tabulara, sau trebuie neaparat sa fiu reprezentat de un avocat? Din ce am citit eu in ... (vezi toată discuția)
Prestatie tabulara Ioanarp Ioanarp Buna! Ce presupune faptul ca esti parat intr-un proces care are ca obiect prestatie tabulara? Si in ce consta aceasta procedura? Ce ar putea contine o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt in posesia unui titlu de proprietate a unei vecine ... floriontehnic floriontehnic BUNA ZIUA! Sunt in posesia unui titlu de proprietate a unei vecine decedate de 11 ani. Ea are trei copii, doi dintre ei fiind decedati, de al treilea nu mai ... (vezi toată discuția)