avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj in Italia
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj in Italia

buna ziua eu am lucrat in anul 2008 2 luni in italia pe numele de fata apoi in anul 2010 2011 am lucrat pe alt nume pentru ca mam casatorit miam bagat actele pentru somaj si cei de la imps miau zis cas respinsa pt ca nu ma gasesc caci am lucrat si in 2008 ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: camicr , utilizator 23:13, 18 Martie 2012
"DISOCCUPAZIONE ordinaria:
Il lavoratore che ha lavorato (naturalmente in regola) per almeno un anno negli ultimi due anni, cio¨ deve far valere una contribuzione di 52 settimane e un €™iscrizione alla€™ INPS di almeno 2 anni, puo² presentare domanda presso la INPS territorialmente competente o ad un patronato (gratuito il servizio).I modelli sono disponibili sul sito www.inps.it sezione €œmoduli€."
am inteles ca ati lucrat in 2010 si 2011.
nu ati acumulat in acesti 2 ani,52 saptamani de contribute?calculati pt anul 2010 si 2011 cate saptamani ati lucrat cu contract.
nu inteleg de ce va cere si pe anul 2008.
si de ce v-a respins cererea pt somaj,
duceti-va la CAAF(la sindicat,sau patronato,mai pe inteles,cum scrie mai sus)unde va va ajuta sa completati formularul.
si ca sa adunati la vechime si cele 2 luni din 2008,va duceti cu codicele fiscale vechi,si cu certificatul de casatorie (acum nu mai stiu daca trebuie apostilat)la inps.
eu am procedat invers.am avut contract cu numele de domnisoara,m-am casatorit pt 2 ani,am avut documente cu noul nume,pt 2 ani,si am divortat si am reluat iar numele dinainte,nu a fost nevoie pt somaj deoarece lucrez de 4 ani la acelasi loc de munca,dar am dus sa imi adauge la vechime.
am dus ambele codice fiscale si hotararea de divort tradusa si apostilata
multa bafta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar ,amenda..sau mai rau? blondaiulia blondaiulia buna.va rog din suflet AJUTATI MA cu un sfat sunt Disperat!lucrez de2ani in italia la acelasi post ca badanta!batrana s a imbolnavit si a fost dusa la ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa un italian Calyopee Calyopee Am locuit in Italia o perioada si din relatia de concubinaj cu un italian a rezultat o fetita. Concubinul meu a decedat, iar eu m-am intors in Romania. 1. Ce ... (vezi toată discuția)
Somaj in italia nedelcuvictoritza1990 nedelcuvictoritza1990 Buna ziua ! Sotul meu a lucrat prima oara in Italia in ianuarie 2011 pe o perioada de aproape 2 luni.Apoi a inceput sa lucreze in aprilie 2011 pana acum cu o ... (vezi toată discuția)