avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Am schimbat contabila, are voie sa nu-mi predea baza ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Am schimbat contabila, are voie sa nu-mi predea baza de date de la program, dar baza de date de la revisal?

vechea contabila, nu doreste sa-mi dea baza de date a firmelor mele. Mi-a dat toate actele pe 6 ani, unele "vrac", nu erau nici macar arhivate desi erau la ea de 4-5 luni. Mai mult, nu imi da nici macar baza de date de la REVISAL. Are voie? Unde e etica contabilitatii ce a a invatat-o la scoala? Nu mai imi raspunde la mail-uri, la telefon, nu-i raspunde nici noii contabile sa o lamureasca cu una alta, nu-mi da analitice la nimic. Ce inseamna asta? E ok, e legal, are voie asa ceva? Mi-a motivat ca programul ei a fost platit de ea. Dar banii care i i-am dat eu lunar pentru ce au fost? Nu in leafa aia intra si partea cu programul?
si persoanele juridice pot fi "bagate" in penal (au cazier)

si e reglementata pestatia de "Contabil Autorizat" (altfel nu poate fi contabil:) )

dar furtul e furt (a platit, e furt, nu a platit, nu e)
flodan a scris:

[EDITAT]
Raspunde unui mesaj sters.

:offtopic:
In primul rand nu ne tutuim.Formula "dvs" este cunoscuta de cei care au 7 ani de acasa ca fiind o modalitate politicoasa si civilizata de a te adresa cuiva. Restul tiradei dvs este un atac la persoana, nu la idee.
Am sa va raspund si dvs si celorlati utilizatori dupa ce intra un moderator pe topicul asta si-l "cosmetizeaza" putin, nu de alta dar s-ar putea sa raspund unor mesaje sterse.:)

Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
baza de date REVISAL nu se poate cumpara de la ITM, am patit acelasi lucru cu contabila noastra si a trebuit sa refac toata baza de date REVISAL
xald a scris:

si persoanele juridice pot fi "bagate" in penal (au cazier)

si e reglementata pestatia de "Contabil Autorizat" (altfel nu poate fi contabil:) )

dar furtul e furt (a platit, e furt, nu a platit, nu e)

pai n-a platit, domnule, clientu' nimic pe linie informatica... chiar nu 'ntelegi?! ... s-a spus din capu' locului... o tooot tzii cu "furatu'"...

a platit lucrarile de evidenta contabila, si, probabil, fiscale... din contract... si i s-au dat/facut!

daca i se tzinea evidenta manual (CU PIXU'), ce baza de date mai pretindea clientul?

prelucrarea informatica a datelor contabile e o facilitate pentru prestator, nu o obligatie.

sau, incercati sa obtineti GRATIS baza de date de la o firma de conta cu care ati lucrat!...

nicio sansa!... pt ca n-aveti baza legala pt solicitare (vreti gratis).

o puteti, in schimb, obtine contra cost. sau poate v-o fac pomana. chiar va trebuie.

Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
ContSters233047, utilizator
Mamaaaa, cata rautate in voi :)) Io zic ca atata timp cat dna are programul asa cum a spus la inceput, nu vad niciun motiv sa nu ii dea datele. Una e cand cauti in hartii, alta e sa cauti punctual direct din program. In afara de rautate nu e nimic spectaculos.

Alte discuții în legătură

Probleme cu preluarea bazei de date revisal modimpex modimpex buna seara! am urmatoarea problema cu care as dori sa ma ajutati: am preluat contabilitatea unei asociatii de formare profesionala de la vechea firma de ... (vezi toată discuția)
Infiintare sc cu obiect de activitate servicii contabile cameliaion cameliaion am o mare rugaminte....doresc sa infiintez o societate care sa se ocupe cu pregatirea actelor pentru declaratii si bilant....deoarece inca nu am terminat ... (vezi toată discuția)
Programator razbunator Jenu68 Jenu68 Buna ziua! De aproape trei luni domnul de la care am cumparat programul de contabilitate acum 4 ani nu mai vrea sa colaboreze pentru repararea erorilor de ... (vezi toată discuția)