avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Am schimbat contabila, are voie sa nu-mi predea baza ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Am schimbat contabila, are voie sa nu-mi predea baza de date de la program, dar baza de date de la revisal?

vechea contabila, nu doreste sa-mi dea baza de date a firmelor mele. Mi-a dat toate actele pe 6 ani, unele "vrac", nu erau nici macar arhivate desi erau la ea de 4-5 luni. Mai mult, nu imi da nici macar baza de date de la REVISAL. Are voie? Unde e etica contabilitatii ce a a invatat-o la scoala? Nu mai imi raspunde la mail-uri, la telefon, nu-i raspunde nici noii contabile sa o lamureasca cu una alta, nu-mi da analitice la nimic. Ce inseamna asta? E ok, e legal, are voie asa ceva? Mi-a motivat ca programul ei a fost platit de ea. Dar banii care i i-am dat eu lunar pentru ce au fost? Nu in leafa aia intra si partea cu programul?
1-Schimbarea "contabilei" este o vorba cam .... Aceasta reflecta faptul ca relatia dintre Dvs. ca beneficiar si d-neaei ca prestator de servicii de specialitate era cam pe linga reglementarile profesiei contabile, atit cele statuate prin LEGE cit si cele emise de CECCAR ca institutie de reglementare a activitatii specifice contabile.
2-Profesionistul contabil este obligat prin norme emise de MF sa pregeteasca documentele si baza de date IT in vederea predarii spre pastrare legala, astfel ca Baza de Date IT, inclusiv varianta DEMO a programului de procesare contabila, spre a se asigura accesul la datele procesate si verificarea modului de procesare in vederea obtinerii situatiilor sintetice contabile, trebuiesc puse la dispozitia beneficiarului, caruia legal ii si apartin. Arhiva contabila si altele asemenea nu se pastraza la profesionistul contabil ci se asigura de Administratorul entitatii beneficiare.

Nerespectarea reglementarilor LEGALE se solutioneaza in ultima instanta prin proceduri judiciare, iar a celor profesionale emise de CECCAR prin filiala teritorial-judeteana la care este arondat profesionistul contabil.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
Mircea SCALAT, Contabil
@xald

presupun ca pentru ORICE munca , daca ai platit-o, ai nevoie de TOATE fructele a ce ai platit (a "muncii")

Toata teoria dvs e plina de gauri, ca o strecuratoare.Aveti o tarla.Eu o muncesc si va dau recolta.Vreti si tractorul cu care am arat? Q.E.D :)

@andrei2005
Nu cred ca este util pentru nimeni de pe acest forum acordarea de calificative gratuite de genul "isteti" samd.

Aveti dreptate.Sorry.:">

@Quartila

[EDITAT, raspunde unui mesaj sters partial de moderator]

@]lueuca_luminta

[EDITAT, raspunde unui mesaj sters]

@flodan [ EDITAT]...aveti mari deficiente la capitolul interactiune umana si mari carente de caracter.PUNCT.

@MirceaSCALAT

2-Profesionistul contabil este obligat prin norme emise de MF sa pregeteasca documentele si baza de date IT in vederea predarii spre pastrare legala, astfel ca Baza de Date IT, inclusiv varianta DEMO a programului de procesare contabila, spre a se asigura accesul la datele procesate si verificarea modului de procesare in vederea obtinerii situatiilor sintetice contabile, trebuiesc puse la dispozitia beneficiarului, caruia legal ii si apartin. Arhiva contabila si altele asemenea nu se pastraza la profesionistul contabil ci se asigura de Administratorul entitatii beneficiare.
Puteti , va rog, sa fiti mai exact si sa-mi indicati respectiva norma, cu articol, aliniat?:)Mesc!

Eu parasesc topicul asta.O zi buna va doresc tuturor.:)
p.s. cearls, daca te mai prind pe topicul asta iei na-na!:console:
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
ela david a scris:

@MirceaSCALAT

Puteti , va rog, sa fiti mai exact si sa-mi indicati respectiva norma, cu articol, aliniat?:)Mesc!

raspund eu... nu e nicio norma... nici n-ar putea fi.

prestatorul/executantul preda beneficiarului lucrarile contractate, nu sistemul/uneltele prin/cu care ... a prestat/executat lucrarile.

ContSters233047, utilizator
@xald

presupun ca pentru ORICE munca , daca ai platit-o, ai nevoie de TOATE fructele a ce ai platit (a "muncii")

Toata teoria dvs e plina de gauri, ca o strecuratoare.Aveti o tarla.Eu o muncesc si va dau recolta.Vreti si tractorul cu care am arat? Q.E.D

nu, dar vreau paiele de la boabele de grau, sau paiele alea, pe care era graul sunt ale dvs ? nu.

sunt ale mele

asa si baza de date, ea e purtatoarea listing-urilor, la fel cum paiele sustin boabele de grau.

[EDITAT, atac la persoana]
o zi buna

PS apropo

Documentele contabile ? jurnale, fise etc. ? servesc la prelucrarea, centralizarea si inregistrarea in evidenta contabila in partida simpla a operatiunilor consemnate in documentele justificative.

Inscrierea datelor in documente se face cu cerneala, cu pix cu pasta, la masina de scris sau cu ajutorul tehnicii de calcul, dupa caz.

sursa [ link extern ] /

[EDITAT]
[EDITAT citat]

"Inscrierea datelor in documente se face cu cerneala, cu pix cu pasta, la masina de scris sau cu ajutorul tehnicii de calcul, dupa caz."...

"cu ajutorul tehnicii de calcul" inseamna inscrierea la imprimanta (componenta a sistemului de calcul) in documente...

tiparnitza!!!... nu baza de date!!!!

asta inseamna textul de lege citat.

Alte discuții în legătură

Probleme cu preluarea bazei de date revisal modimpex modimpex buna seara! am urmatoarea problema cu care as dori sa ma ajutati: am preluat contabilitatea unei asociatii de formare profesionala de la vechea firma de ... (vezi toată discuția)
Infiintare sc cu obiect de activitate servicii contabile cameliaion cameliaion am o mare rugaminte....doresc sa infiintez o societate care sa se ocupe cu pregatirea actelor pentru declaratii si bilant....deoarece inca nu am terminat ... (vezi toată discuția)
Programator razbunator Jenu68 Jenu68 Buna ziua! De aproape trei luni domnul de la care am cumparat programul de contabilitate acum 4 ani nu mai vrea sa colaboreze pentru repararea erorilor de ... (vezi toată discuția)