Poprirea este o masura care se ia in urma constatarii existentei unor debite neachitate. Prezum ca asupra conturilor dvs a fost instituita o poprire intemeiata pe prevederile Codului de Procedura Fiscala pentru debite datorate statului. Nu vor fi supuse executarii silite prin poprire sumele reprezentand credite nerambursabile sau finantari primite de la institutii sau organizatii internationale pentru derularea unor programe ori proiecte, precum si sumele necesare platii drepturilor salariale. Asta nu inseamna ca dumneavoastra veti putea dispune de sumele acelea, statul nu isi va indestula creanta din ele, insa nici nu le veti putea accesa fara acordul organului fiscal.
în cazul în care popririle înfiinţate de organul de executare generează imposibilitatea debitorului de a-şi continua activitatea economică, cu consecinţe sociale deosebite, creditorul fiscal poate dispune, la cererea debitorului şi ţinând seama de motivele invocate de acesta, fie suspendarea temporară totală, fie suspendarea temporară parţială a executării silite prin poprire. Suspendarea se poate dispune pentru o perioadă de cel mult 6 luni de la data comunicării către bancă sau alt terţ poprit a suspendării popririi de către organul fiscal.
In consecinta, mergeti la organul fiscal cu toate actele justificative si incercati sa rezolvati problema asa. Baza legala este OG 92/2003 modificat - Codul Fiscal.
Daca doriti sa discutam mai in detaliu, contactati-ma pe privat, voi avea nevoie de mai multe detalii. Este o tema interesanta si pentru mine, pregatesc o teza de doctorat in domeniul riscului juridic in proiectele finantate din fonduri europene.