avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii poprire pe conturi ong implementare fonduri ue
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

poprire pe conturi ong implementare fonduri ue

buna ziua,

exista legislatie impotriva popririi pe conturi in cazul pj care implementeaza fonduri europene?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 01:14, 19 Martie 2012
Poprirea este o masura care se ia in urma constatarii existentei unor debite neachitate. Prezum ca asupra conturilor dvs a fost instituita o poprire intemeiata pe prevederile Codului de Procedura Fiscala pentru debite datorate statului. Nu vor fi supuse executarii silite prin poprire sumele reprezentand credite nerambursabile sau finantari primite de la institutii sau organizatii internationale pentru derularea unor programe ori proiecte, precum si sumele necesare platii drepturilor salariale. Asta nu inseamna ca dumneavoastra veti putea dispune de sumele acelea, statul nu isi va indestula creanta din ele, insa nici nu le veti putea accesa fara acordul organului fiscal.
în cazul în care popririle înfiinţate de organul de executare generează imposibilitatea debitorului de a-şi continua activitatea economică, cu consecinţe sociale deosebite, creditorul fiscal poate dispune, la cererea debitorului şi ţinând seama de motivele invocate de acesta, fie suspendarea temporară totală, fie suspendarea temporară parţială a executării silite prin poprire. Suspendarea se poate dispune pentru o perioadă de cel mult 6 luni de la data comunicării către bancă sau alt terţ poprit a suspendării popririi de către organul fiscal.
In consecinta, mergeti la organul fiscal cu toate actele justificative si incercati sa rezolvati problema asa. Baza legala este OG 92/2003 modificat - Codul Fiscal.
Daca doriti sa discutam mai in detaliu, contactati-ma pe privat, voi avea nevoie de mai multe detalii. Este o tema interesanta si pentru mine, pregatesc o teza de doctorat in domeniul riscului juridic in proiectele finantate din fonduri europene.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare teodora g teodora g buna ziua. am o societate comerciala care a contestat un raport de inspectie fiscala si o decizie de impunere emise de organul fiscal la curtea de apel. La ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita si suspendare. Marta Tot Marta Tot Va rog sa ma lamuriti asupra a doua aspecte : 1.Contestatia executarii silite presupune automat si suspendarea acesteia, chisr daca nu a fost solicitata de ... (vezi toată discuția)
Validare poprire - debitor in faliment iulianapanescu iulianapanescu Buna ziua . Intr-un proces, firma mea este creditoare , debitorul este in faliment, iar tertul poprit este DGFP. Problema este ca acum poprirea nu mi se ... (vezi toată discuția)