avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul minim si diurna minima
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul minim si diurna minima

Buna ziua . Am o nelamurire in ceace priveste salariul minim precum si diurna minima ce trebuie sa o primeasca un sofer de camioane grele care lucreaza in spatiul UE ( in tarile westice) si este deplasat pentru o perioada mare de timp.
Exista o legislatie ce reglementeaza aceste quantumuri ? Care sunt minimul de salariu precum si diurna externa ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 14 Aprilie 2012
Contract colectiv de muncă unic la nivel de ramură transporturi a expirat .. iar diurna este stabilita prin lege, sectorul privat putand stabili o diurna mult mai mare decat cea prevazuta de actele normative, insa in limita a 2,5 diurna pentru sectorul public aceasta este deductibila la calcul impozitului pe profit.

In lipsa unos prevederi expres stipulate in ccm aplicabil angajtorului sau in reg.intern al acestuia, angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna euramonel euramonel Buna ziua, Lucrez la o firma germana si acestia doresc sa ma trimita in Germania pentru 6 saptamani la scolarizare. Care este valoarea minima a diurnei pe ... (vezi toată discuția)
Diurna externa mariusgolgut mariusgolgut Buna ziua Va rog sa-mi spuneti care este cuantumul minim al diurnei externe in situatia in care se pleaca din Romania spre Spania, in cazul unui sofer de tir ... (vezi toată discuția)