Am inchiriat acum ceva timp unei persoane o casa. Langa casa aveam un garaj care era putin subrezit. Chiriasul mi-a spus ca-mi va reface total garajul fara nicio pretentie din partea mea; garaj pe care-l va folosi pe perioada inchirierii.
La data de 1 martie mi-a spus ca pleaca si sa-i dau ragaz pana pe 15 martie sa-si mute bagajele.
Am constatat ca garajul facut mi l-a daramat si a luat si materialele folosite.
Ce pot face in aceasta situatie?
Chem politia?
In situatia in care intentionati sa recuperati prejudiciul cauzat de catre locatar,se impune sa formulati plangere penala ,sa va precizati pretentiile ,deoarece ati suferit paguba atat ca urmare a dezafectarii garajului cat si a sustragerii materialelor .
Se face plangere pentru infractiunea de distrugere.Acum, depinde ce fel de constructie era( am inteles ca un garaj) , insa , in principiu, o constructie necesita autorizatie pentru a fi demolata.
Chiriasul ar putea proba totusi ca avut acceptul dvs. pentru refacerea constructiei, iar faptul ca ulterior s-a razgandit si v-a lasat balta sa nu atraga incidenta infractiuniii de distrugere.
Daca materialele nu va apartineau ,si nici nu platiserati pretul lor, omul era indreptatit sa si le ia,
Cred ca ar merge si o actiune civila pentru a obtine despagubiri .Dar si plangerea penala, unde va constituiti parte civila pentru a cere repararea prejudiciului.
Acum 3 ani cand s-a apucat de renovare, a daramat garajul vechi care era din placaje.
Atunci i-am facut notificare scrisa in care il anuntam ca nu are dreptul sa darame sau sa construiasca fara acordul meu nimic.
M-a pus in fata faptului implinit cand m-am trezit cu garajul renovat si atunci mi-a spus ca l-a facut ca sa-l foloseasca si ca nu v-a avea pretentii banesti dupa plecarea din locuinta.
Notificarea inca o mai am.
Si inca o chestie: am poze facute in curte unde se vede construcia facuta de chiriasi, adica noul garaj modernizat. Ma pot folosi de ele in cazul unui proces??