Detin anumite camere intr-o cladire dar fara teren aferent constructiei. Fiind plecat o perioada de timp unul dintre coproprietari a primit acordul celorlalti coproprietari pe cladire si teren si a refacut partea sa de cladire daramandu-mi mie cca 1/2 dintr-o camera intrand astfel si pe proprietatea mea eu nedandu-i acordul de refacere a partii sale de imobil. Mentionez ca el detine o parte din terenul pe care este situata cladirea.
Va rog indrumati-ma ce pot face eu. Platesc impozit si pe partea ocupata de vecinul meu.
Daca detineti cladirea cu acte in regula, va puteti adresa politiei cu o plangere pentru distrugere. Solicitati odata cu sesizarea si cercetarea la fata locului.
Sesizarea o puteti face si la tel 112. Organul de cercetare penala al politiei se va deplasa la fata locului impreuna cu o echipa de cercetare. Cu aceasta ocazie, normal ar fi sa fiti audiat, sa se faca cercetare la fata locului, sa se intocmeasca foto judiciare si sa depuneti plangere.
Va urma apoi intocmirea unui dosar de cercetare penala
in ce sens a daramat-o? s-a intrat cu buldozerul in ea si s-a demolat jumatate din camera? puteti sa ii faceti plangere penala pt distrugere sau puteti alege calea unui proces civil.
Detin cota parte din cladire in urma unui partaj. Am primit decat drept de trecere prin curte si un apartament. Vecinul meu a intrat in camera mea cu cca 4mp marindu-si astfel o camera de a sa. Cel care a modificat are si aut. de constructie atunci cand a modificat. Ulterior el a vandut acum cei care au cumparat mi-ai zis ca ei asa au cumparat si sa ma cert cu cel care a facut modificarile. Asta este situatia de fapt acum.
Poate aceste lamuriri va ajuta. Va multumesc.
Dreptul de proprietate
teodu
Matusa mea a instrainat o parte din proprietatea sa constand din terenul si o locuinta din constructia aflata pe acest teren,ramanandu-i in proprietate o ... (vezi toată discuția)