avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Distrugere gard de pe un teren proprietate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Distrugere gard de pe un teren proprietate

Buna ziua! Detin un teren intravilan intr-un sat cca 2000mp. Din cauza unor probleme cu unul dintre vecini care sustinea ca am intrat pe terenul lui,nefiind facute acte pe acel teren am hotarat sa intabulez acel teren pentru a vedea cine are dreptate.Terenul este in momentul de fata intabulat si as dori sa-mi construiesc un gard intre mine si vecin.Acest vecin ma ameninta ca daca voi construi un gard el il va darama.De mentionat ca vecinul din stanga si-a construit un gard din boltari pe portiunea cat are casa si asa as dori sa fac si eu cu celalalt vecin,restul voi construi un gard din plasa de-a lungul terenului.Pe acest teren nu se afla nici o constructie,doar niste pomi fructiferi si se afla la drumul principal.Intrebarea mea este ,daca se va intampla acest lucru,ce demersuri ar trebui sa fac pentru distrugere?Va multumesc,anticipat!Doamne ajuta!
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2020
b_mario77, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:25, 12 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În ipoteza prezentată de dvs aveti 2 variante fie o plângere penală pt infracțiunea de distrugere fie o acțiune civilă pt recuperarea prejudiciului creat.Probabil în penal durează mai mult dar e mai de efect ,poate se sperie vecinul și se mai liniștește.Inainte de a face un demers mergeți cu actele la un av pt a analiza varianta optimă.
Si inca ceva, nu puteti construi ceva pe linia de hotar ( adica acel gard/perete sa fie peretele din spate a unei constructii) fara acordul vecinului in cauza.
Sau sa nu fiti acuzat/a de umbrirea terenului vecinului in cauza pentru ca lumina nu o sa poate trece prin acel gard/perete...
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2020
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie gard teren intravilan! doresc sa construiesc un gard ... cosmin30 cosmin30 Constructie gard teren intravilan! Doresc sa construiesc un gard 25 metri fundatie boltari...si 100 metri stalpi cu plasa....cei 125 de metri sunt doar o ... (vezi toată discuția)
Gardul provizoriu este ilegal? Marcela Emilia Marcela Emilia Buna ziua! Am cumparat un teren intravilan,avem toate autorizatiile,am construit o casa(inca nu este gata).am imprejmuit terenul cu spalieri din beton,bagati ... (vezi toată discuția)
gard si autorizari ioanandrei ioanandrei Va rog, 1. construirea unui gard format din stilpi din teava rotunda metalica si panouri de sirma , necesita autorizatie de constructie ?( stilpii vor fi ... (vezi toată discuția)