Matusa mea a instrainat o parte din proprietatea sa constand din terenul si o locuinta din constructia aflata pe acest teren,ramanandu-i in proprietate o camera de locuit .Dupa moartea sa am deschis succesiunea asupra acestei camere ce nu a facut obiectul instrainarii mai sus mentionate .Actualul proprietar al terenului si locuintei respective a depus plangere penala impotriva mea pentru violare de domiciliu,argumentand ca el este si posesor al camerei neinstrainate prin vreun act de catre matusa mea.Intrebarea mea este :daca dreptul de proprietate mostenit de la matusa mea este nul intrucat proprietarul restului de cladire si al terenului se consodera si posesor al camerei respective ,in actul sau de proprietate fiind mentionat ce camere si spatii din cladire au fost instrainate de catre matusa mea?
titlul dvs est eperfect valabil, in cazul in care este strict mentionat in contract ce spatii se instraineaza.
in aceasta situatie nu aveti altceva de facut decat o iesire din indiviziune cu atribuirea unei parti a imob in totalitate si plata unei sulte catre cealalta.
asta daca nu doriti sa mentineti aceasta stare de indiviziune si vesnica cearta intre dvs si coproprietarul respectiv.
in ceea ce priveste acea plangere penala ea nu se va concretiza intr-o urmarire penala si o pedeapsa fie ea si o amenda administrativa daca dvs veti merge si veti prezenta actul de instrainare si certif de mostenitor , va veti arata calitatea in fata organelor de cercetare