avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine este competent sa ne rezolve problema
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine este competent sa ne rezolve problema

Pot folosii UZUCAPIUNEA MICA in urmatoarea speta
Un corp de cladire si teren au fost lasate testament in anul 1970 de catre ZZ la doua nepoate.
IM 1/2 din teren si un apartament compus din 2 cam, 1 hol, buc, 1/2 dintr-un WC si acces la acesta precum si spatiul din podul cladirii cu acces prin camera de la pod situata deasupra camerei nr 8 si 2 boxe la beci, iar lui RS 1/2 din teren si restul corpului de cladire compus din camerele 5,6,7,8,9 precum si camera din pod locuibila, 1boxa si 1/2 din WC.
In anul 1986 au obtinul o sentinta definitiva prin care cladirea este partajata conform testamentului.
In anul 1991 RS instraineaza catre EG prin contract de vanzare aut la notariat 1/2 din teren in indiviziune si parte din cladire respectiv locuinta sa compusa cam. 5,6,7,8,9 boxa din beci si 1/2 din WC, fara ca in act sa fie mentionata si camera din pod.
Prin anul 1998 am cumparat prin act de vanzare cumparare incheiat notariat de la EG 1/2 teren si casa compusa din cam. 5,6,7,8,9 boxa din beci si 1/2 din WC.
Vecinul meu a cumparat in anul 1994 de la mostenitorul lui IM tot prin notariat 1/2 din teren si locuinta situata pe acesta compusa din 2 cam si hol.
Anul acesta acest mostenitor a venit cu doua certificate de mostenitor unul de la mama sa din anul 1994 prin care a si putut vinde vecinului meu si altul supliment la un certificat de mostenitor din partea matusii sale RS tot pe numele lui prin care are camera din pod si practic tot podul 2 boxe in beci o bucatarie 1/2 din WC acces la acesta
Va rog respectuos sa-mi raspunde-ti sincer cum este posibil din moment ce vinzi o casa sa mai ai dupa 15 ani podul acesteia si cum putem scapa de acest impostor care a venit dupa 15 ani si ne terorizeaza cerandu-ne bani pe pod si boxe vrand sa intre pe proprietatea noastra dobandita in mod legal si de buna credinta
Va multumim cu stima
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2010
teodosie113, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 22:59, 30 Noiembrie 2010
Puteti sa-l chemati in judecata sa-i anulati certificatul de mostenitor suplimentar ,cu atat mai mult cu cat ,masa ramasa de pe urma defunctei sale matusi, contine parti din imobil care v-au fost vandute dvs prin act de vanzare cumpare,boxa ,bucataria ,etc.In privinta podului dvs si celalalt proprietar al imobilului detineti in coproprietate fortata podul casei.Zidurile ,podul ,instalatiile sunt coproprietate fortata ale proprietarilor imobilului in speta.Intradevar are dreptul la camera din pod,dar dvs aveti accesul asigurat prin aceasta camera prin contractul de vanzare cumparare.V-ati intabulat imobilul,daca nu ,ar fi bine s-a demarati procedura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Multumesc celui care imi ofera o lamurire teodosie113 teodosie113 Buna seara tuturor Nu sunt expert in materie si sunt bulversat total. De profesie sunt teolog. Iata care este problema mea In anul 1998 am cumparat ,, casa ... (vezi toată discuția)
Multumesc celui care imi ofera o lamurire teodosie113 teodosie113 Buna seara tuturor Nu sunt expert in materie si sunt bulversat total. De profesie sunt teolog. Iata care este problema mea In anul 1998 am cumparat ,, casa ... (vezi toată discuția)
Care puteti a-mi oferi o lamurire? teodosie113 teodosie113 Coproprietatea este valabila si in cazul cand trei persoane sunt proprietare pe cate un apartament, situate in aceeasi cladire? In cazul dat este posibila ... (vezi toată discuția)