avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Multumesc celui care imi ofera o lamurire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Multumesc celui care imi ofera o lamurire

Buna seara tuturor
Nu sunt expert in materie si sunt bulversat total. De profesie sunt teolog.
Iata care este problema mea
In anul 1998 am cumparat ,, casa compusa din 2 camere, 2 holuri, 1 bucatarie, 1/2 dintr-un WC, 1 boxa si 133 mp teren indiviz.,, prin contract autentificat la notariat
Vecinul meu a cumparat dela o alta pers. nepoata a celei de la care am cumparat eu ,,imobilul compus din 2 camere si un hol situate pe terenul in sup. de 133mp. indiviz.,, in anul 1994, tot prin contact autentificat la notar.
Anul acesta in primavara un nepot al celei care mi-a vandut mie si fiu al celei care a vandut vecinului meu a venit cu doua certificate de mostenitor unul din anul 1995 de la mama sa si altul din 2010 supliment de la maatusa sa prin care are in proprietate o ,,camera locuibila la pod, o camera (bucatarie), 1/2 din WC, 2boxe in beci drept de trecere la WC,, si toate dobandite de a la matusa lui si mama sa care la randul lor au dobandit cele instrainate mie si vecinului meu printr-o sentinta de partaj care intareste un testament prin care ele au dobandit casa cu pricina.
Mentionez ca vanzatoarele au dobandit cladirea printr-o sentinta civila care dispune partajarea averii succesorale conform unui testament din anul 1970 prin care au dobandit fiecare parti separate din cladire.
Certificate de mostenitor mentioneaza ca mostenitorul a dobandit drepturile ramase din testament altele decat cele instrainate si se mentioneaza in certificate si de contractele de vanzare cumparare de mama si matusa lui adica camera din pod bucatarie de vara din caramida 1-2 dintr-un WC acces la acesta spatiul din pod fata teren acesta fiind instainat si fara camerele cumparate de mine si vecinul meu
Va multumesc
In situatia data pot invoca uzcapiunea sau ce ma sfatuiti sa fac.
Am intrebat o multime de avocati dar nu ii mai inteleg 2 pareri 3 raspunsuri
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2010
teodosie113, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:56, 30 Noiembrie 2010
Luati-o de la capat: cati m.p.are intregul teren, cate camere intreaga casa.Cat ati cumparat dvs.si ce, cat a cumparat vecinul si ce (cate camere, cat teren).Dvs.ati cumparat prin contract autentificat la notar? Dar vecinul? Cum de are nepotul certificat de mostenitor din 1995? Dupa care defunct (mama sau matusa lui)? Din ce an este sentinta de partaj voluntar a celor doua surori?Explicati pentru a ne lamuri si a va lamuri.
Ati cumparat , incheind si un act de vanzare-cumparare, la notar? daca da, v-ati inscris dreptul?
Ar trebui ca, daca persoana care v-a vandut era titulara dreptului de proprietate pe care vi l-a transmis, sa nu existe probleme.
Observ ca vecinul dvs. a cumparat inaintea dvs., in anul 1994.El ce facut..si-a inscris dreptul?
Pentru a invoca uzucapiunea, nu stiu daca ati posedat suficient timp bunul.Presupunand ca ati fost de buna credinta si ca puteti alatura bunei credinte si actul incheiat, care poate constitui un just titlu, ati putea invoca uzucapiunea de la 10 la 20 de ani...aici, trebuie sa existe inca o conditie: adevaratul proprietar al imobilului sa fi locuit in raza teritoriala a instantei de la locul situarii bunului.
succesiunea din care au rezultat cele doua certificate de mostenitor a fost dezbatuta inainte sa cumparati dvs?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Multumesc celui care imi ofera o lamurire teodosie113 teodosie113 Buna seara tuturor Nu sunt expert in materie si sunt bulversat total. De profesie sunt teolog. Iata care este problema mea In anul 1998 am cumparat ,, casa ... (vezi toată discuția)
Cine este competent sa ne rezolve problema teodosie113 teodosie113 Pot folosii UZUCAPIUNEA MICA in urmatoarea speta Un corp de cladire si teren au fost lasate testament in anul 1970 de catre ZZ la doua nepoate. IM 1/2 din ... (vezi toată discuția)
Care puteti a-mi oferi o lamurire? teodosie113 teodosie113 Coproprietatea este valabila si in cazul cand trei persoane sunt proprietare pe cate un apartament, situate in aceeasi cladire? In cazul dat este posibila ... (vezi toată discuția)