avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se poate rezolva aceasta situatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se poate rezolva aceasta situatie

buna ziua,
vin cu urmatoarea problema :
am inchiriat o casa unei persoane juridice. Acum 2 ani, in anul 2007, respectivul patron a ridicat in continuarea casei inchiriate o camera din placaj pe care a izolat-o si amenajat-o ca sa se extinda cu magazinul.
Totul a facut fara acordul meu si fara a avea vreun aviz de construire.
I-am tot pus in vedere sa renunte la constructie dar nu ne intelegem.
am intrebarile:
1. cui trebuie sa ma adresez pentru acest lucru?
2. eu pot fi implicat in acest lucru si ce sanctiuni as primi?
Mentionez ca in contractul de inchiriere nu este stipulata nici o astfel de clauza, prin care chiriasul sa poata construi si extinde.
multumesc mult
Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2009
bucurescu, utilizator
Am fost instiintat ca daca as face plangere si ar veni sa se ceara demolarea camerei, amenda o voi primi eu ca sunt propietarul casei si nu chiriasul.
Aici nu inteleg: ma aleg cu amenda destul de piperata din cauza faptului ca, chiriasul a construit fara acordul meu.
Pot cere in instanta plata daunelor (amenda) de catre chirias??
Puteti, desigur, pe calea unei actiuni in regressa va recuperati banii de la chirias, in fond , vina ii apartine.
Avand in vedere ca detineti calitatea de proprietar al imobilului,chiar daca faceti reclamatie la disciplina in constructii,tot dvs sunteti sanctionat.
Normal,daca detineti cu persoana juridica contract de inchiriere,contractul se va desfiinta si locatarul=chiriasul ,va plati daune corespunzatoare daca prejudiciul pe care la produs locatorului=proprietarului este atat de grav incat continuarea contractului nu se mai justifica.
Este de preferat,pentru a respecta procedura legala,sa emiteti notificare oficiala prin care sa solicitati locatarului obligatia de a readuce imobilul la forma initiala .
In caz ca ,in termenul stabilit de dvs in notificare locatarul refuza dezafectarea extinderii,aveti dreptul sa sesizati politia in raza careia se afla locatia.
Fata de cele petrecute,astfel cum rezulta din relatarea dvs.,sunteti indrituit sa introduceti in instanta o actiune de reziliere a contractului si sa solicitati daune pentru constructia efectuata fara autorizatie,prin nerespectarea clauzelor contractuale.
Pentru a nu avea probleme si pentru a-l pune in intarziere pe chiarias, este bine sa il notificati pe acesta.prin intermediul Executorului judecatoresc cu privire la ce veti intreprinde in viitor si cu privire la demolarea constructiei neautorizate
Ati mai deschis un topic cu acelasi continut.Prin umare, acesta va fi inchis.
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de interpretare se poate da bucurescu bucurescu buna ziua, vin cu urmatoarea problema : am inchiriat o casa cu 3 camere unei persoane juridice. Acum 2 ani, in anul 2007, respectivul patron a ridicat in ... (vezi toată discuția)
Devastare casa ContSters243980 ContSters243980 Am inchiriat acum ceva timp unei persoane o casa. Langa casa aveam un garaj care era putin subrezit. Chiriasul mi-a spus ca-mi va reface total garajul fara ... (vezi toată discuția)
Un chirias ce sfideaza legea carmen silva carmen silva Am o casa centrala, pe care au inciriat-o mama mea, care ulterior a decedat, unei persoane jurice care are activitate de croitorie. Casa fiind mai veche, ... (vezi toată discuția)