avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un chirias ce sfideaza legea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un chirias ce sfideaza legea

Am o casa centrala, pe care au inciriat-o mama mea, care ulterior a decedat, unei persoane jurice care are activitate de croitorie. Casa fiind mai veche, chiriasul respectiv a adus unele modificari si imbunatatiri, dar s-a apucat si in locul unei vechi magazii din placaj a facut o a patra camera dim materiale osb in care as tras apa, lumina si gaze.
Desi l-am somat nu refuza sa renunte la constructie pe motivul ca si inainte era ceva construit iar el nu facut decat sa o imbunatateasca.
I-am spus ca fac plangere la primarie si mi-a zis ca din curte nu-si darama constructia.
Mentionez ca prin aceasta constructie auxiliara firma si-a extins activitatea.
multumesc anticipat
Carmen
Nu am inteles cum a facut acea camera , spuneti ca a tras apa , lumina si gaze , cand nu se pot face decat cu acordul proprietarului ?:OSa inteleg ca atunci i-ati dat acordul in baza contractului de inchiriere ?:-/Pe ce perioada a fost contractul incheiat ?Nu aveti o clauza in contract prin care modernizarile, imbunatatile si alte dotari raman de drept proprietarului ?
buna ziua,
chiriasul nu are aviz de construire si nici acordul meu...A ridicat constructia cat timp eu am fost plecata din oras., in max. 3 saptamani.
A avut nevoie de inca o camera pentru ca sa se extinda cu atelierul.
Am incercat sa discut si sa-i spun ca nu are dreptul sa faca nimic fara acordul meu si mi-a raspuns ca BANII LUI FAC LEGEA X:(.
Daca nu va doriti constructia sesizati primaria ca a construit fara autorizatie si fara acordul dvs. Daca tot are bani, o sa plateasca si o amenda frumusica...=D>
eu i-as darama constructia...:P
Buna dimineata,
m-am dus si i-am spus sa-si demoleze baraca ridicata si mi-a zis ca va chema politia deoarece ii tulbur dreptul de desfasurare a activitatii si-mi cere ca despagubire daune pentru lipsa de nefolosinta a atelierului.
A vb si cu un jurist care a asigurat-o ca o data ce constructia este ridicata de 5 luni, proprietarul , adica eu, sunt considerata ca fiind partase la ridicarea fara autorizatie de construire iar consecintele in urma unei reclamatii le voi suporta eu.
multumesc

Alte discuții în legătură

Am construit o camera de 35 m2 (garsoniera)fara autorizatie de constructie 25mihai 25mihai Buna ziua, Am construit o casa fara autorizatie de contructie si fara nimic,acum 2 ani am turnat fundatia si am tras apa si canalul in ea si acum o luna am ... (vezi toată discuția)
Imi trebuie autorizatie? Andreea cip Andreea cip Buna ziua,va rog frumos daca stiti sa-mi raspundeti..tatal meu a facut un fel de magazie din placaj ( osb) pe structura metalica din popi prinse in suruburi si ... (vezi toată discuția)
Constructie atelier (service biciclete) pe un teren inchiriat de la primarie OliviuBogdan OliviuBogdan Buna ziua, o ruda care imi e apropiata detine un teren inchiriat de la primarie. Problema e cam asa. Casa la care apartine terenul respectiv a fost primita ... (vezi toată discuția)