avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce fel de interpretare se poate da
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce fel de interpretare se poate da

buna ziua,
vin cu urmatoarea problema :
am inchiriat o casa cu 3 camere unei persoane juridice. Acum 2 ani, in anul 2007, respectivul patron a ridicat in continuarea casei inchiriate o camera din placaj pe care a izolat-o si amenajat-o ca sa se extinda cu magazinul.
Totul a facut fara acordul meu si fara a avea vreun aviz de construire.
I-am tot pus in vedere sa renunte la constructie dar nu ne intelegem.
am intrebarile:
1. cui trebuie sa ma adresez pentru acest lucru?
2. eu pot fi implicat in acest lucru si ce sanctiuni as primi?
Mentionez ca in contractul de inchiriere nu este stipulata nici o astfel de clauza, prin care chiriasul sa poata construi si extinde.
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: bucurescu , utilizator 10:04, 2 Octombrie 2009
Buna ziua,

puteti sa faceti o sesizare la Primarie care va trimite agenti ce pot verifica si amenda persoana in cauza; pot de asemenea sa ii puna in vedere sa demoleze cladirea iar ulterior se poate ajunge la demolarea fortata de catre cei de la Primarie, dupa ce ei obtin o hotarare judecatoreasca;

aceasta sesizare poate insa sa remana fara efect; in acest caz va puteti adresa instantei de judecata unde puteti cere : desfiintarea constructiei si aducerea cladirii la starea initiala; daca doriti puteti solicita si rezilierea contractului de locatiune pe acest motiv;

Avocat Boncu
nu am inteles de ce sesizarea poate ramane fara raspuns?!
Apoi problema amenzii...eu voi fi amendat sau chiriasul???? Pe unde am intrebat mi s-a spus ca amenda eu o voi incasa-o si nu chiriasul, deoarece eu sunt PROPIETAR UL imobilului. Deci in final ce ramane de facut: de adresat Primariei sau instantei??
multumesc mult
In privinta reclamatiei daca va hotarati asa , chiar daca prin absurd dv. ati fi amendat, ii dati in judecata si dovediti ca, chiriasul a executat constructia fara voia dv. si-l chemati in judecata si pe el.
Va puteti si adresa direct instantei si sa cereti fie rezilierea contractului pt. incalcarea obligatiilor contractuale fie doar desfiintarea constructiei respective, depinde ce vreti de fapt dv.
Aveti totusi o problema , de ce doi ani nu ati facut nimic?
reclamatie la primarie
Adresati-va judecatoriei in a carei raza teritoriala e situat bunul imobil , in vederea rezilierii contractului de inchiriere, intrucat , din moment ce in continutul contractului nu exista un drept de a construi , se impune aceasta cauza de ineficacitate a actelor juridice.
Puteti percepe si daune interese pentru prejudiciul cauzat.

Cat despre respectiva constructie , intrucat detentorul precar a fost de rea credinta[/]i, stiind ca nu-i apartine terenul , totodata , puteti solicita demolarea acesteia cu, daune interese.

Sau puteti invoca accesiunea imobiliara artificiala, devenind proprietar , si despagubindu-l pe constructor numai pentru aceasta cheltuielile efectuate cu aceasta camera.
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Constructor pe terenul altcuiva. cine e proprietar si cine plateste impozitul? eliza78 eliza78 o societate incheie contract de inchiriere pentru un teren liber de constructii cu o cooperativa. intre timp chiriasul construieste 2 cladiri pe acest ... (vezi toată discuția)
Închiriere teren indiviziune, anulare autorizaþie construire bms bms Cum pot cere anularea unei autorizatii de construire pt constructie provizorie eliberata pa baza unui contract de închiriere care nu a fost semnat de unul ... (vezi toată discuția)
Cum se poate rezolva aceasta situatie bucurescu bucurescu buna ziua, vin cu urmatoarea problema : am inchiriat o casa unei persoane juridice. Acum 2 ani, in anul 2007, respectivul patron a ridicat in continuarea ... (vezi toată discuția)