avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariat pontat si platit fara sa fi efectuat o munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariat pontat si platit fara sa fi efectuat o munca

In urma unei inspectii la o firma inspectorul a precizat si insista ca nu se poate ponta si plati o persoana daca aceasta nu a efectuat o munca. Pare incredibila situatia , dar fiind o societate care lucreaza in constructii (din primavara pana toamna) si are si detasari in strainatate(tot anul - pt a beneficia de A1 salariatul trebuie sa aiba minim o luna cotizata inainte de a pleca) solutia a fost aceasta. Poate fi considerat un delict?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:23, 20 Martie 2012
Nu poate fi considerat un delict asa ceva ... legea nu prevede ca detasarea se va face numai dupa o anumita perioada de timp in care angajatul si-a desfasurat activitatea la angajatorul care-l detaseaza.
Multumesc, doar ca formularele A1 nu sunt eliberate de la cnpas daca persoana detasata in strainatate nu are macar o luna cotizata
Solutia ar fi ca acea persoana sa fie delegata o luna / doua luni de zile si apoi detasata ....
Este o varianta care va trebui s-o studiem si din punctul de vedere al legislatiei franceze - din cate stiu (singura) forma acceptata este detasarea sau plata cotizatiilor sociale la ei. Multumesc pentru informatie.
in cazul delegarii mai trebuie furnizat formularul A1?
Avand raspunsul dvs cred ca detaliile suplimentare ar putea ajuta la elucidarea diferentei detasare delegare. Firma de constructii din Romania lucreaza in subantrepriza pentru o firma in Franta. Fata de autoritati s-a sustinut tot timpul ca practic nu este o detasare (asa cum este ea definita) deoarece salariatii lucreaza pt contul firmei romanesti are toate legaturile cu firma romaneasca, dar raspunsul a fost ca singura forma acceptata este detasarea cu anuntarea la inspectorat in Franta si toate celelalte reglementari privind detasarea si legislatia franceza.

Alte discuții în legătură

Deschidere punct de lucru in franta marieta69 marieta69 Buna ziua. Un SRL din Ro - act . constructii imobile - isi deschide un punct de lucru in FR- deoarece nu poate obtine formularul A1.In acest context cum se ... (vezi toată discuția)
Detasarea angajatilor in strainatate elena picoiu elena picoiu Buna ziua. In ce conditii pot detasa angajatii in strainatate pentru finalizarea unui contract incheiat cu una dintre cele mai mari firme de constructii din ... (vezi toată discuția)
Formular a1 necesar sau nu ? sethm1980 sethm1980 Sunt administratorul unei societati comerciale, in domeniul constructiilor (productie tamplarie pvc si montaj). Un urma unor imprejurari,am prins un contract, ... (vezi toată discuția)