avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariat pontat si platit fara sa fi efectuat o munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariat pontat si platit fara sa fi efectuat o munca

In urma unei inspectii la o firma inspectorul a precizat si insista ca nu se poate ponta si plati o persoana daca aceasta nu a efectuat o munca. Pare incredibila situatia , dar fiind o societate care lucreaza in constructii (din primavara pana toamna) si are si detasari in strainatate(tot anul - pt a beneficia de A1 salariatul trebuie sa aiba minim o luna cotizata inainte de a pleca) solutia a fost aceasta. Poate fi considerat un delict?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:23, 20 Martie 2012
In cazul delegarii nu se solicita formularul A1 .... intr-adevar, detasarea este legata de obtinerea acestui formular ... in cazul delegarii, multe tari UE nu recunosc aceasta forma de modificare unilaterala a c.i.m.

Se poate incheia un acord cu partenerul francez si , prin care, sa se mentioneze ca partea romana achita taxele si contributii in tara pe perioada delegarii?
Se poate face acest acord doar ca nu sunt recunoscute de autoritatile franceze. De altfel definita detasarii in varianta franceza include si delegarea. Deci singura posibilitate legala de a efectua lucrarile e detasarea cu formularul A1 - exceptie facand montarea unui produs vandut in strainatate cu conditia sa dureze mai putin de 8 zile
In acest caz, nu mai prevad o alta solutie daca autoritatile franceze nu recunosc delegarea ... incercati sa gasiti ceva in jurisprudenta franceza sau in doctrina lor referitor la delegare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere punct de lucru in franta marieta69 marieta69 Buna ziua. Un SRL din Ro - act . constructii imobile - isi deschide un punct de lucru in FR- deoarece nu poate obtine formularul A1.In acest context cum se ... (vezi toată discuția)
Detasarea angajatilor in strainatate elena picoiu elena picoiu Buna ziua. In ce conditii pot detasa angajatii in strainatate pentru finalizarea unui contract incheiat cu una dintre cele mai mari firme de constructii din ... (vezi toată discuția)
Formular a1 necesar sau nu ? sethm1980 sethm1980 Sunt administratorul unei societati comerciale, in domeniul constructiilor (productie tamplarie pvc si montaj). Un urma unor imprejurari,am prins un contract, ... (vezi toată discuția)