avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 10/2001

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea speta:
- In 2001 am depus, in termen, notificare pe Legea 10 asupra unui imobil, detinand un certificat de mostenitor legal dupa fosta proprietara nationalizata. De atunci nu am primit vreun raspuns de la Comisia de aplicare a Legii 10 din cadrul Primariei. In tot acest timp, am verificat in permanenta stadiul solutionarii cererii mele, dar eram mereu amanata, mereu cereau cate un act, pe care desi l-am depus, nu il gaseau la dosar. Am aflat intre timp ca, chiriasul (contract de inchiriere incheiat cu statul) din spatiul notificat, a dat in judecata Primaria, reprezentata prin Societatea de administrare a spatiilor locative, pentru a fi obligata aceasta, sa-i vanda spatiul pe care il ocupa in baza contractului de inchiriere. Bineinteles Primaria nu s-a prezentat la proces. Chiriasul a castigat la fond si in apel, intabuland provizoriu in cartea funciara dreptul iar acum se afla in recurs. Eu, am aflat de situatie doar cand procesul se afla in recurs si am facut interventie in interesul Primariei, termenul fiind in iunie. Mentionez ca acest chirias stia de notificare. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare ce actiuni pot sa deschid in instanta, pentru a intra in posesia imobilului? Va multumesc anticipat. Cu stima
Cel mai recent răspuns: mobexport , utilizator 07:52, 20 Martie 2012
Notificati Primaria. Asteptati un raspuns 30 de zile, dupa care ii dati in judecata indiferent de raspunsul primit. Daca in acest termen primiti decizia primarului si nu sunteti multumita, o contestati. Nu trebuia sa asteptati sa treaca atat de mult timp.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa nationalizata gigi31 gigi31 Buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu cateva sfaturi intr-o problema cu o casa nationalizata. In anul 1997 am cumparat o casa nationalizata de la statul roman, ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara gigi31 gigi31 Buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu cateva sfaturi intr-o problema cu o casa nationalizata. In anul 1997 am cumparat o casa nationalizata de la statul roman, ... (vezi toată discuția)
Chiriasii caselor nationalizate nobody8700 nobody8700 cand familia mea s-a marit , am facut schimb de apartament( ICRAL) cu o casa cu acelasi statut. cand am vrut sa cumpar si eu acest imobil , am aflat ca ... (vezi toată discuția)