avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale A primit cineva amenzi de la AJOFM?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

A primit cineva amenzi de la AJOFM?

Buna ziua!
Am dorit sa inchei o conventie pentru angajare absolvent, am contractul de munca inreg la ITM, iar cand am ajuns la AJOFM am fost amenintata cu o amenda pentru nedepunerea locurilor vacante. A mai patit cineva asa ceva?
Se mai poate face ceva? mentionez ca am mai incheiat o conventie si nu am declarat nici un loc vacant si totusi mi s-a acceptat dosarul fara sa fiu atentionata ca este necesara si declararea postului vacant.
Cel mai recent răspuns: Profesional New Consult , Consilier juridic 21:49, 23 Noiembrie 2008
Nu am patit asa ceva, dar de la AMOFM mi se cere lunar o situatie a locurilor vacante din societate.
Faceti o adresa prin care instiintati AJOFM de acest loc vacant, adresa sa fie in dublu exemplar pe care obtineti numar de inregistrare de la Registratura si apoi mergeti sa depuneti iar actele. Daca vor comenta ceva aratati adresa.
Ultima modificare: Vineri, 21 Noiembrie 2008
Nicoleta Ilea, Consultant resurse umane
Constituie contraventie necomunicarea lunara a locurilor de munca vacante prevazute la art. 10 din Legea nr.76/2002 (art.113 lit.a din acelasi act normativ).

Art. 10.- (1) Angajatorii au obligatia sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii pentru ocuparea fortei de munca, in caror raza isi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de munca vacante, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora.
(2) Furnizorii de servicii de ocupare acreditati au obligatia de a comunica lunar agentiilor pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza isi au sediul date privind numarul somerilor mediati si incadrati in munca.
Cu ocazia asta ati aflat ca exista si sanctiuni, insa in situatia data dvs totusi ati creat un loc de munca nou ... nu aveti unul vacantat si pentru acest motiv trebuia sa nu va repeada cu amenintarile de amenda.
Pe viitor incercati sa comunicati aceste posturi libere pentru ca v-au luat la ochi probabil din motivul ca nu ati facut acest lucru niciodata!
Intr-adevar conf. art. 10 din legea 76 din 2002 sunteti pasibila de sanctiune in cazul in care inainte de angajarea unei persoane nu ati depus oferta privind posturile vacante la AJOFM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuri vacante delia25 delia25 Buna ziua! Este obligatoriu daca o firma are locuri vacante sa anunte AMOFM (Agentia Nationala pentru ocuparea fortei de munca)? Multumesc. (vezi toată discuția)
Anunt locuri de munca vacante ajofm mihaela_1968 mihaela_1968 Daca am aprobat organigrama, dar nu intentionez sa ocup toate posturile vacante acum, am obligatia sa anunt toate posturile vacante, sau doar pe cele pe care ... (vezi toată discuția)
Anuntarea locurilor de munca vacante la somaj bachmann bachmann Buna ziua, spuneti-mi va rog, exista vreo prevedere legala care sa oblige angajatorii sa declare la AJOFM locurile de munca vacante? Multumesc! (vezi toată discuția)