avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Plata daune la asigurare RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Plata daune la asigurare RCA

Buna ziua
Am patit un accident destul de urit, in care am fost prinsa intre doua masini, noi si urmatorii din fata stam la semafor si cel din spate a intrat in noi cu viteza si a avariat in lant cateva masini.
soferul vinovat a incercat sa scape cat mai ieftin (adica amenda plus asigurare), desi eu am cateva contuzii.
Fiica mea, sofer, a fost la service-ul agreeat de asigurator si m-a sunat sa imi comunice o stire incredibila: ca cei de la service au "descoperit" ca aripa (avariata, care trebuie schimbata) avea niste zgarieturi dinainte de accident, si ca TREBUIE sa platesc jumatate din costul vopsirii. (ca asa e legea).
Ce va rog sa ma ajutati este sa stiu daca exista o astfel de lege, care sa ma oblige sa platesc jumatate dintr-o lucrare pe care nu am solicitat-o eu, nu am dorit-o eu, si ce este de facut.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: gia382000 , utilizator 22:18, 20 Martie 2012
Acele zgarieturi nu poate insemna jumatate din valoarea despagubirii...asta este clar. Intr-adevar, service-ul trebuie sa si dovedeasca ca au fost zgarieturi de dinante de accident prin fotografiile de la dosarul asiguratorului RCA.Va recomand sa purtati corespondenta cu service-ul(eventual si cu asiguratorul) NUMAI in scris, pentru ca la un eventual proces, doar inscrisurile conteaza.Daca nu rezolvati problema amiabil, singura varianta este cea in instanta.
Multumesc mult, vor jumatate din "vopsea". Prin "scris" se intelege si email, sau doar fax/posta?
Recomandabil posta, pentru ca numai in acest caz adresa este oficiala, cu numele, semnaturile si stampila celor implicati.
Nu cred ca cei de la service au spus asta, poate asiguratorul. Si daca aripa intr-adevar trebuie schimbata, evident ca trebuie vopsita integral, indiferent daca inainte vopseaua era cojita, zgariata...
Dupa ce purtati corespondenta cu asiguratorul, trimiteti o reclamatie la CSA, avand anexata corespondenta dintre Dumneavoastra si societatea de asigurare.
reclamatia este tot in scris... deci tot ce e facut in scris, ramane
(mailurile nu dispar)

Alte discuții în legătură

Reparaþie auto în garanþie pe casco cu regres rca cosminph cosminph Bună ziua. În urmă cu o săptămână am fost implicat într-un accident rutier în care mi-am avariat auto din vina altui conducător. Întrucât deţin ... (vezi toată discuția)
Refuz reparatie casco george_valentin george_valentin Buna ziua, Sunt proprietarul unei polite casco \"premium\" la Grawe Romania. Luna trecuta, am reusit performanta de a imi avaria masina pe partea dreapta ... (vezi toată discuția)
Firma de asigurare nu despagubeste accident rutier mariusbv81 mariusbv81 Buna ziua. In data de 15 August conduceam auto personal din directia Alba catre Teius, iar la un momentdat eram in depasirea altui autovehicul cand si acesta a ... (vezi toată discuția)