Subiect: Declaratii dupa infiintare PFA
După ce se înființează PFA-ul, cu obiect de activitate prestare servicii către client din UE, obligațile fiscale (așa cum am înțeles eu) sunt :
1. Decl. 070 (unde nu știu ce trebuie să trec la VECTORUL FISCAL) ce trebuie depusă în 15 zile de la înființare,
2. Decl. 200 pt. anul 2011 completată cu 0 la venituri -termen 25 mai 2012
3. Decl. 220 cu veniturile pe care le voi estima pt. 2012, termen 15 zile de la înființare
4. Decl. 091 pt. obținerea codului tva, îmi trebuie pt. facturile către UE, termen-îninte de a presta serviciile
5. Decl. 095 de înregistrare în Registrul operatorilor intracomunitari
6. Decl. 390 (VIES), termen-până pe 15 ale lunii ulterioare lunii prestației.
Pe lângă aceste declarații care-mi scot păr alb (încă n-am, trebuie să-mi mai cumpar obligatoriu și Registrul unic de control, Registru de Încasări și plăți, Registru inventar (pt. mijloacele fixe, dacă voi avea) și...
Îmi poate spune cineva, vă rog, dacă mai trebuie ceva?
Mă sfătuiți să apelez la un expert contabil?
Mulțumesc anticipat
aha...ok.
inteleg ca tu, doar pt operatiunile intracomunitare, esti platitoare de tva...momentan eu nu sunt si nu o voi depune .
am crezut ca 091 se depune obligatoriu cand se fac operatiuni intracomunitare.
091 se depune obligatoriu tocmai pentru a putea face operatiuni intracomunitare, eu asa am inteles, asa m-a sfatuit si contabilul, am depus declaratia, am obtinut un certificat pe care am un cod cu RO in fata si pe care-l voi folosi doar pe facturile catre UE si am depus si Decl.095, iar in 3 zile trebuie sa-mi elibereze o Decizie, te anunt dupa ce ajung la Admin . fin.
am fost si eu astazi la adm fin. si m-am dumirit. Intr-adevar 091 se depune obligatoriu pt operatiuni intracomunitare.
chiar te rog sa ma anunti cum e cu 095 ca aflu tot felul de pareri.
Cu mare plcere, luni o sa ma duc la ei si vad ce urmeaza. Si eu sunt la fel de bulversata, la 095 nici nu mai trebuie cazier, doar se completeaza Anexa cu datele PFA-ului.
Un week-end placut.
Declaratie 390
prest
Buna ziua.
O PFA efectueaza prestari servicii in spatiul intracomunitar.Este neplatitoare de TVA in tara.S-a inregistrat in ROI,s-a depus decl.091
Pentru a ... (vezi toată discuția)