@ane mari,
Presedintele asociatiei are dreptate. Ati facut o modificare constrictiva prin care s-a marit suprafata utila a apartamentului. Conform legii 230/2007 si HG 1588/2007 cele mai multe cheltuieli intr-o asociatie se repartizeaza pe cota indiviza, adica in functie de suprafata utila a apartamentelor.
Poate un exemplu concludent este faptul ca pentru a mentine temperatura de 22 grade celsiuss intr-o camera de 15 m.p. tinem robinetul caloriferului la 3/4 iar pentru o camera care a ajuns la 20 m.p. o sa deschidem robinetul total.
Si-n asociatia noastra si-au inchis multi balcoanele. Unii nu si-au marit suprafata camerelor, ramanand la locul lor peretii, usa si fereastra dintre camera si balcon. Altii au desfiintat total sau partial peretele pe care era usa sau fereastra marind efectiv suprafata camerei. Acolo au fotoliul sau frigiderul sau calculatorul sau aragazul...
Unii au realizat aceste modificari pe baza de proiect urmat de cadastru..., aducand la asociatie documentatia din care rezulta clar alta suprafata utila.
Altii nu au realizat aceste modificari cu proiect, avize..., dar atunci cand au vandut apartamentul a trebuit sa faca cadastru, intabulare..., iar noul propriertar a ajuns la asociatie cu actul de proprietate din care rezulta o suprafata utila mai mare.
Atii au facut aceste modificari iar conducerea asociatiei inca nu stie daca au facut-o cu toata documentatia sau nu...
Oricum in asociatia noastra, nu s-a creat o "problema nationala" din aceasta si cred ca lucrurile se aseaza la locul lor treptat, iar proprietarii vor intra treptat in legalitate si din acest punct de vedere.
@a_lexx,
Fiecare este liber sa-si exprime parerea pe acest forum si-asa cum ati facut-o dv., sper sa nu va suparati pe mine daca-mi spun si eu parerea, mai ales ca m-ati invitat la discutie.
Dv spuneti negru pe alb ca:
..la cata rautate si prostie bantuie prin asociatiile de blocatari... sa te fereasca Sfantu' sa ai de-a face cu ei...
Oare cum s-a facut, pe ce principii sau cine a facut impartirea rautatii si prostiei in asa fel ca aceasta bantuie prin blocurile din Romania si nu in mediul rural (unde traieste totusi 50% din populatie) sau in cartierele, casele si blocurile care nu sunt constituite in asociatii!?
Apoi nu se poate "sa ai de-a face cu ei" dinafara lor, pentru ca cei care au de-a face cu asociatia sunt cei ce compun asociatia, asociatia este formata din ei, din acei de care spuneti sa nu ai de-a face cu ei. Adica toti ar fi catalogati asa cum spuneti.
Nu stiu daca sunt inteles dar proprietarii de apartamente dintr-o asociatie de proprietari nu sunt mai cu "rautate si prostie", cum spuneti dv., decat altii care nu sunt in asociatie.
Este posibil ca intr-o asociatie sa fie un presedinte care greseste, dar proprietarii pot sa-l inlocuiasca oricand prin alegerea altuia.