avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... declaratia 392b pentru PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

declaratia 392b pentru PFA

BUNA ZIUA!
Am un pfa infiintat in mai 2011 si am inteles ca trebuia sa depun declaratia 392b cu furnizorii si clientii pentru anul 2011. Ce suma trebuie sa trec la cifra de afaceri pentru anul 2011 daca eu nu am avut decat cheltuieli deductibile in suma de 6000 lei si venituri zero? La livrari trec zero iar la achizitii impart furnizorii de la care am facturi si vad care sunt platitor de tva si care nu?
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:39, 19 Martie 2012
Chiar daca cifra de afaceri in anul 2011 a fost 0 (zero), tot trebuia depusa declaratia 392B.
Insa eu nu inteleg de ce ati investit atatia bani in marfa pe care o aveti inca pe stoc si nu aveti venituri.:sorry: Imi scapa ceva?:rolleyes:

Sanctiuni:
Nerespectarea obligaţiei de depunere a declaraţiei 392 se sancţionează conform prevederilor Codului de Procedură Fiscală aprobat prin Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare cu amendă de la 2.000 - 3.500 lei pentru persoane fizice şi de la 12.000 - 14.000 lei pentru persoane juridice.:(

[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare declaratii blueyes1957 blueyes1957 buna ziua as dori sa stiu cum se completeaza declaratiile 094 si 392B multumesc (vezi toată discuția)
Pfa declaratia 329b Daniel78 Daniel78 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un rapsuns la urmatoarea problema: sint PFA, neplatitor de TVA, din 2007 si veniturile cumulate anuale se incadreaza, in ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri completare declaratia 392 b-urgent bianchita bianchita O intreprindere familiala cu activitate de comert cu amanuntul,neplatitoare de TVA , impozitata in sistem real si care vinde produsele eliberand bon fiscal ... (vezi toată discuția)