avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept la proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept la proprietate

Buna seara!
Am si eu o intrebare: am auzit pe cineva spunand ca daca o persoana sta intr-o casa pentru o perioada mai mare de timp si plateste impozitul pe acea casa, dupa un numar de ani, acel imobil devine proprietatea celui care a stat acolo si a platit taxele.
Eu sunt in urmatoarea situatie: socrii mei stau intr-o casa de aproximativ 15 ani, timp in care au platit pentru acel imobil toate darile catre stat. Aceasta casa, este mostenita de la bunici, insa ei nu au nici un act de proprietate pe ea. Eu as vrea acum sa ridic o mansarda la casa asta insa nu stiu daca o sa pot deoarece nu exista nici un act de proprietate.
Ce se face in acest caz? Se aduna toti mostenitorii care mai traiesc si se dezbate mostenirea pe imobil pentru a se putea face acte, sau se aplica ceea ce am zis la inceputul mesajului?
Va multumesc pentru atentie si astept cu nerabdare un raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 12:26, 20 Martie 2012
Dezbaterea mostenirii trebuia facuta cu mult timp inainte de trecerea celor 15 ani,dar cred ca a fost lasata asa la trecerea timpului.....Faceti dezbaterea mostenirii cu cei care inca nu au iesit din sistem .Este prematur de a vorbii despre cotitati si trunchiuri.
ca sa faceti succesiunea trebuie ca bunicii sa fi avut acte pe casa (constructie) si pe terenul aferent. daca nu aveti deloc acte... va puteti adresa printr-un avocat Justitiei. se numeste Uzucapiune acea folosire indelungata cu conditia ca proprietarul real sa nu isi fi exercitat in tot acest timp drepturile!!!
ideea e ca ati avut vreo 15 ani dreptul sa va reglati problema uzand de legile proprietatii (a caror termene au expirat). poate ca totusi parintii au facut vreo cerere de retrocedare asa cum au facut toti ceelalti vecini...
(daca "casa" e in Transilvania atunci v-ati putea adresa Cartii Funciare)
si nu uitati constructia+terenul!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte proprietate nedelcu81 nedelcu81 buna ziua ,am si eu urmatoare problema trebuie sa facem succesiunea la o casa si un teren dar nu avem niciu act de prorietate pt ca bunici sotului meu au ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune mani_gia mani_gia Bunica din partea tatalui meu a decedat de curand si am purces la procedura de dezbatere a mostenirii. Consultand actele ramase de la bunica, am constatat ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire s.stefan s.stefan Buna ziua, Bunica mea este vaduva de 40 ani si are un singur copil. Pe vremea cand a construit casa nu se cereau autorizatii de constructii, cadastru, etc. ... (vezi toată discuția)