avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DEZBATERE MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DEZBATERE MOSTENIRE

Buna ziua,
Bunica mea este vaduva de 40 ani si are un singur copil. Pe vremea cand a construit casa nu se cereau autorizatii de constructii, cadastru, etc. Acum vrea sa imi dea casa mie.
Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedeze?
Trebuie facuta dezbaterea mostenirii?
Cel mai recent răspuns: s.stefan , utilizator 12:37, 17 Februarie 2017
Depinde cand a fost dobandita casa. Daca a construit-o impreuna cu bunicul, da, trebuie dezbatuta mostenirea.
Daca a dobandit imobilul dupa decesul bunicului sau anterior casatoriei, atunci va poate face acte direct dvs.
Pentru constructii puteti solicita de la Primarie- Anexa 1 (Certificat pentru atestarea posesiei) si Anexa 2 (Proces Verbal de identificare imobil).
Teoretic nu sunt acte de proprietate, doar atesta posesia. Practic, pot fi folosite in lipsa autorizatiei de construire.
Cat despre teren, daca vorbim de o zona cooperativizata, ar trebui sa aveti titlu de proprietate.
Va multumesc!
Nu a fost zona cooperativizata. In acest caz cum se procedeaza?
Referitor la casa, acolo a fost una veche pe care a demolat-o dupa moartea bunicului si a construit alta.
In 1966 a murit bunicul iar in 1969 s-a construit casa noua in locul celei vechi.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2017
s.stefan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte recunosc dreptul la proprietate leonard.garoafa leonard.garoafa Doresc ca prin intermediul dumneavoastra sa aflu daca anexa 1 si 2 eliberate de primarie tin loc de act de proprietate pina la emiterea unuia ... (vezi toată discuția)
Intabulare garaj fara autorizatie de constructie MarDan78 MarDan78 Buna ziua. Am un garaj construit din 1995 care nu are autorizatie de constructie si vreau sa-l intabulez. Care sunt pasii care trebuiesc urmati pentru ... (vezi toată discuția)
Achizitionare casa fara intabulare in vederea demolarii Brezae Brezae Sunt interesat sa achizitionez o casa batraneasca care nu este intabulata. Intrebarea mea este: Mai este necesara intabularea acesteia, de vreme ce doresc sa o ... (vezi toată discuția)