avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... utilizare spatiu comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

utilizare spatiu comun

Pe scara unde locuiesc exista cate un spatiu comun la fiecare etaj, de fapt un balcon de aprox. 5 mp. La etajul unde locuiesc eu spatiul il folosim doi locatari din patru (unul nu doreste si un apartament este nelocuit). Acest spatiu l-am folosit ca uscator de rufe inca de la darea in exploatare a scarii, 1991. In proiect spatiul figureaza cu denumirea "luminator". Vecinul meu a depozitat in acest spatiu mobila veche, butelie, saci cu legume s.a. si ma impiedica sa intind rufele. Spune ca este dreptul lui sa foloseasca spatiul cum doreste, chiar daca a ocupat mai mult de jumatate iar apartamentul lui reprezinta doar 1/5 din spatiile de locuit ale etajului. Mentionez ca nu exista spatiu pe scara cu destinatia uscator de rufe. Politia m-a trimis la asociatia de proprietari iar aceasta spune ca are dreptul pentru ca nu figureaza ca uscator. Va rog sa ma ajutati cu o solutie sau daca exista reglementari privind depozitarea lucrurilor in spatii comune.
Cel mai recent răspuns: rekul05 , utilizator 15:17, 25 Noiembrie 2008
Sesizati in scris Presedintele Asociatiei, luati nr. de inregistrare pe cerere si asteptati raspunsul in scris al acestuia.Dupa aceea, reveniti pe formun pentru completari!
Multumesc pt. raspuns. Am facut si o sesizare in scris (o depun luni 25 nov.) pentru administrator ca este si presedinte, insa nu cred ca voi primi raspuns in scris. Mi s-a spus ca are o hotarare a locatarilor de pe scara care in proportie de peste 50% sunt de acord sa depoziteze diferite lucruri in aceste spatii. Eu voiam sa-mi spuneti daca exista reglementari privind depozitarea diferitelor lucruri in spatii comune pentru ca nu vreau sa fac un abuz si sa am neplaceri.
jordy7 a scris:

Multumesc pt. raspuns. Am facut si o sesizare in scris (o depun luni 25 nov.) pentru administrator ca este si presedinte, insa nu cred ca voi primi raspuns in scris. Mi s-a spus ca are o hotarare a locatarilor de pe scara care in proportie de peste 50% sunt de acord sa depoziteze diferite lucruri in aceste spatii. Eu voiam sa-mi spuneti daca exista reglementari privind depozitarea diferitelor lucruri in spatii comune pentru ca nu vreau sa fac un abuz si sa am neplaceri.
din cite ati afirmat, presedintele este si administrator. acest fapt este ILEGAL. cititi cu atentie legea 230/2007 si HG 1588/2007, si urmariti, eventual, si discutiile pe aceasta tema de pe acest forum
Mai trebuie sa fie si presedintele comisiei de cenzori si... ar fi unicat cu asa cumul de functii! :d Pai ce face nena asta... el centreaza, el da cu capu, el faulteaza, el... etc... ;)

Acuma, dupa parerea mea ar trebui sa vorbiti cu vecinul si sa va impartit in mod egal suprafata respectiva, astfel incat sa nu va mai certati ca niste copii, asta o data, iar faptul ca majoritatea proprietarilor 50+1% sunt de acord cu depozitarea diverselor bunuri in luminatoare, ar trebui avut in vedere si conditiile sanitare de depozitare, facand referinta aici la soareci, sobolani, gandaci, etc...

Numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiul comun de la subsol poate fi utilizat de toti proprietarii? laura_yt laura_yt as dori sa stiu daca spatiile comune din bloc,ma refer la subsol,se pot folosi de catre toti proprietari din bloc sau numai de catre proprietarii ale caror ... (vezi toată discuția)
Uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? daneza_eu daneza_eu uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? buna ziua. blocul in care locuiesc are uscatorie pentru care platim fiecare locatar. unde as putea sa ... (vezi toată discuția)
Spatiu comun uscator ariadna661 ariadna661 Buna ziua In blocul nostru (suntem asociatie de proprietari) avem la ultimul etaj un uscator pe care locatarii il folosesc pentru uscarea rufelor (aceasta ... (vezi toată discuția)