avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiu comun uscator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiu comun uscator

Buna ziua

In blocul nostru (suntem asociatie de proprietari) avem la ultimul etaj un uscator pe care locatarii il folosesc pentru uscarea rufelor (aceasta este si destinatia initiala a incaperii). De ceva vreme au ramas doar 2 aparatamente care folosesc incaperea, ceilalti locatari renunatand sa o mai foloseasca (sunt 15 ap pe scara).

Unul dintre apartamente a ajuns sa foloseasca abuziv incaperea in sensul ca nu o foloseste dupa un program anume asa cum ar trebui, ci intinde rufe oricum si oricand. Au ajuns inclusiv sa depoziteze diverse obiecte si piese de mobila in acea incapere cu toate ca nu au permisiune pt asa ceva.

Am solicitat administratorului sa le ataraga atentia ca usacatorul este un spatiu comun care se foloseste dupa un program anume. X-(Nu s-a respectat programul iar administratorul da din umeri.

As vrea sa stiu cum poate administratorul sa impuna programul si sa fie respectat? Daca administratorul nu se implica, unde pot face mai departe reclamatie? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:43, 14 Septembrie 2013
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia,care detine autoritatea si competenta sa dispuna masuri in vedere respectarii utilizarii spatiilor comune
Administratorul de imobil este angajat al asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari/dispozitii ale adunarii generale,presedinte si comitet executiv
Solicitati oficial presedintelui de asociatie ca in interesul general al proprietarilor sa dispuna masuri concrete prin care spatiul parte comuna sa fie utilizat de catre toti proprietarii
L nr 230/2007 ART. 17
Dacă proprietarul unui apartament ori spaţiu sau oricare altă persoană care
acţionează în numele său provoacă daune oricărei părţi din proprietatea comună sau unui
alt apartament ori spaţiu, respectivul proprietar sau respectiva persoană are obligaţia
să repare stricăciunile ori să plătească cheltuielile pentru lucrările de reparaţii.
ART. 18
În cazurile în care în clădirile de locuinţe unul dintre proprietari sau chiriaşi
împiedică, cu bună-ştiinţă şi sub orice formă, folosirea normală a clădirii de locuit,
creând prejudicii celorlalţi proprietari
ori chiriaşi, după caz, proprietarii sau
reprezentantul legal al acestora pot solicita instanţei să hotărască măsurile pentru
folosirea normală a clădirii, precum şi plata daunelor.
ariadna661 a scris:
De ceva vreme au ramas doar 2 aparatamente care folosesc incaperea, ceilalti locatari renunatand sa o mai foloseasca (sunt 15 ap pe scara).

Pai daca cei doi nu se inteleg asupra programului si a modului de folosire a acestui spatiu, sa sesizeze in scris presedintele asociatiei.
Presedintele poate discuta in comitet si acolo se poate lua o decizie. Eu as propune una din urmatoarele variante:
- sa se siguranteze usa (Yalla, lacat...) si sa se dea cate o cheie fiecarui proprietar de pe scara stabilint un program...
- se se inchirieze acel spatiu oricarui proprietar de pe scara care-l poate folosi iar asociatia incaseaza chiria si foloseste banii pentru intreaga scara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? daneza_eu daneza_eu uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? buna ziua. blocul in care locuiesc are uscatorie pentru care platim fiecare locatar. unde as putea sa ... (vezi toată discuția)
Ocuparea abuziva a uscatoriei radulescuecaterina radulescuecaterina sunt presedinte de asociatie de proprietari ales de 1 luna. Arhiva preluata este voluminoasa plus o serie de unelte. Am vrut sa le depozitez intrun colt al ... (vezi toată discuția)
Putem inchide uscatorul? CYBORG CYBORG Buna seara! Suntem o asociatie de proprietari si vrem sa inchidem uscatorul de la ultimul etaj(etaj 4), deoarece nu se foloseste nicio familie de el, in ... (vezi toată discuția)