Buna seara.
Acum cateva zile am lovit un caine(care nu a patit nimic) cu bara din fata, iar nr.de inmatriculare s-a desprins de pe aceasta.In timp ce ma duceam sa cumpar un suport nou de nr. ma opreste un politist sub motivul ca nu am nr.de inmatriculare montat corespunzator.
I-am explixat omului ce se intamplase, a vazut ca nr. afisat pe bord eramurdar si stramb dar..... nimic...."fapta constituie contraventie".
Asadar ma trezesc cu o amenda in jur de 750 si cu 6 puncte de penalizare.
Bineinteles ca nu am semnat procesul verbal, dar a oprit pe cineva, i-a luat numele si seria de la cartea de identitate si au plecat spunandu-mi ca o sa primesc prin posta procesul verbal.
Intrebarea mea este daca este normal sa primesc o asemenea amenda(atat de mare) si ce pot face sa contest acest proces verbal.
Multumesc celor care raspund.
Conducerea unui vehicul ale carui placute cu numarul de inmatriculare sau inregistrare sunt deteriorate, murdare ori acoperite cu gheata sau zapada de natura a impiedica identificarea numarului de inmatriculare sau de inregistrare SAU conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fara a avea montata una dintre placutele cu numarul de inmatriculare sau de inregistrare ori daca placutele cu numarul de inmatriculare ori de inregistrare nu sunt fixate in locurile special destinate constituie contraventie.
Puteti contesta procesul verbal de contraventie in 15 zile de la comunicare iar in contestatie sa prezentati situatia de fapt astfel cum ati detaliat si mai sus.
Daca nu erati singur in autoturism puteti propune ca martor persoana care va insotea.
formulați o plângere a procesului verbal de contravenție la judecătoria în a cărei circumscripție a fost săvârșită contravenția. trebuie depusă plângerea + copie după procesul verbal de contravenție în termen de 15 zile de la comunicare
sfatul meu este să plătiți amenda în 48 de ore de la comunicarea procesului verbal pentru a beneficia de reducerea aferentă, pentru că, timpul soluționării unei asemenea cereri în instanță va depăși 48 de ore de zile, iar dacă veți pierde, va trebui să plătiți întreaga sumă reprezentând amenda contravențională.
Amenda se poate achita la jumatate in termen de 48 h de la data solutionarii contestatiei. Astfel ca nu este necesar sa o achitati in momentul in care vi se comunica procesul verbal de contraventie.
Amenda
Indecis
Buna ziua, am fost oprit de catre politia rutiera si mi s-au cerut actele la control. Din pacate nu le-am avut la mine, dar am dat toate datele din buletin si ... (vezi toată discuția)