avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale executare silita
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

executare silita

Buna ziua, vreau sa va rog daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri. Detin un srl care a acumulat datorii la finante si s-a trecut la masura de executare silita. Mi s-a pus poprire pe conturi, iar acum am primit o instiintare in care sunt anuntat ca in termen de 15 zile daca nu se face plata, mi se pune sechestru pe bunurile firmei. Problema este ca eu am o masina aproape noua, cumparata pe firma printr-un credit auto, iar masina este asigurata in favoarea bancii.
Intrebarea mea este, poate administratia financiara sa imi ia masina, daca ea este practic girata catre banca, iar eu in continuare platesc rate la ea?
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:09, 23 Noiembrie 2008
Da, AF va poate lua masina.Daca nu pot sa recupereze sumele restante de la dumneavoastra, se vor indrepta catre bunuri.In acest caz nu se tine seama ca masina inca nu e achitata.
care este valoarea creantei? aveti foarte mare grija pentru ca finantele pot solicita si intrarea dumneavoastra in procedura insolventei, in conditiile in care suma obtinuta din recuperarea masinii nu poate acoperi creanta datorata si cand prin valorificarea ei ar mai ramane un rest de plata ce ar depasi suma de 10.000 lei
Valoarea creantei este de 8000 de lei.....aproximativ, dar va rog daca imi puteti explica ce inseamna mai exact insolventa, oricum eu firma vreau sa o inchid.....asta cand va fi posibil, mentionez ca masina a fost cumparata si este asigurata la suma de 26800 de lei, iar eu mai am de platit din ea 9000 de lei. Iar daca imi vor lua masina si o vor valorifica, presupun ca mai intai trebuie sa achite restul de datorie bancii, iar mai apoi isi vor lua ei partea lor, gresesc? Va multumesc pentru raspunsurile prompte.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Noiembrie 2008
paul_ct, utilizator
Definiţia insolvenţei este simplă: insuficienţa fondurilor pentru plata datoriilor băneşti. Nu contează dacă aceste datorii sînt către parteneri comerciali ori către stat. Insolvenţa apare cînd datoria nu a fost plătită după 30 de zile de la scadenţă.
Este considerat creditor indreptatit sa solicite deschiderea procedurii insolventei, cel a carui creanta impotriva patrimoniului debitorului este certa, lichida si exigibila, avand un cuantum minim de 10.000 lei (art. 3 pct. 6 coroborat cu art. 3 pct. 12 din legea nr.85/2006). Conditia valorii-prag reprezinta cuantumul minim al creantei pentru a putea fi admisa cererea introductiva a creditorului si difera in functie de calitatea acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita plata debit restant insolventa tudor9 tudor9 Buna ziua, Daca o S.C achita debitul restant (intr-o procedura de insolventa) pana la aducerea sa sub pragul minim de intentare a actiunii (30000 Lei), are ... (vezi toată discuția)
Pentru a evita insolventa, exista un minim acceptat de plata sau trebuie platita integral datoria? DariusT DariusT Buna ziua. Datorita incasarilor dificile incepand cu februarie acest an, am intarziat plata ratelor de leasing la un autoturism achizitionat pe firma . Firma ... (vezi toată discuția)
Model cerere insolventa gabi2k gabi2k Buna ziua. Ma intereseaza si pe mine un model pentru o cerere de insolventa. Sunt o persoana fizica, care a cumparat un pachet turistic de la o agentie de ... (vezi toată discuția)