Buna ziua, vreau sa va rog daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri. Detin un srl care a acumulat datorii la finante si s-a trecut la masura de executare silita. Mi s-a pus poprire pe conturi, iar acum am primit o instiintare in care sunt anuntat ca in termen de 15 zile daca nu se face plata, mi se pune sechestru pe bunurile firmei. Problema este ca eu am o masina aproape noua, cumparata pe firma printr-un credit auto, iar masina este asigurata in favoarea bancii.
Intrebarea mea este, poate administratia financiara sa imi ia masina, daca ea este practic girata catre banca, iar eu in continuare platesc rate la ea?
Va multumesc frumos.
Da, AF va poate lua masina.Daca nu pot sa recupereze sumele restante de la dumneavoastra, se vor indrepta catre bunuri.In acest caz nu se tine seama ca masina inca nu e achitata.
care este valoarea creantei? aveti foarte mare grija pentru ca finantele pot solicita si intrarea dumneavoastra in procedura insolventei, in conditiile in care suma obtinuta din recuperarea masinii nu poate acoperi creanta datorata si cand prin valorificarea ei ar mai ramane un rest de plata ce ar depasi suma de 10.000 lei
Valoarea creantei este de 8000 de lei.....aproximativ, dar va rog daca imi puteti explica ce inseamna mai exact insolventa, oricum eu firma vreau sa o inchid.....asta cand va fi posibil, mentionez ca masina a fost cumparata si este asigurata la suma de 26800 de lei, iar eu mai am de platit din ea 9000 de lei. Iar daca imi vor lua masina si o vor valorifica, presupun ca mai intai trebuie sa achite restul de datorie bancii, iar mai apoi isi vor lua ei partea lor, gresesc? Va multumesc pentru raspunsurile prompte.
Definiţia insolvenţei este simplă: insuficienţa fondurilor pentru plata datoriilor băneşti. Nu contează dacă aceste datorii sînt către parteneri comerciali ori către stat. Insolvenţa apare cînd datoria nu a fost plătită după 30 de zile de la scadenţă.
Este considerat creditor indreptatit sa solicite deschiderea procedurii insolventei, cel a carui creanta impotriva patrimoniului debitorului este certa, lichida si exigibila, avand un cuantum minim de 10.000 lei (art. 3 pct. 6 coroborat cu art. 3 pct. 12 din legea nr.85/2006). Conditia valorii-prag reprezinta cuantumul minim al creantei pentru a putea fi admisa cererea introductiva a creditorului si difera in functie de calitatea acestuia.