avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sponsorizare oferita de un ONG unei persoane fizice
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sponsorizare oferita de un ONG unei persoane fizice

Daca se poate as dori cateva lamutiri la situatia de mai jos:
- un ONG (care nu desfasoara activitati economice) primeste de la o primarie (instituţie publică finanţată din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul local), in baza unui contract de colaborare, o suma in vederea pregatirii editarii unei carti.
- ONG-ul poate incheia un contract de sponsorizare cu persoana fizica care realizeaza efectiv volumul sau trebuie sa incheie un contract de colaborare (eventual unul de drepturi de autor), suma primita considerandu-se a fi de natura "surse obtinute de la buget" ?
L32/1994 "ART. 3 (1) Persoanele fizice sau juridice din Romania nu pot efectua activitati de sponsorizare sau de mecenat din surse obtinute de la buget."

Daca se poate incheia acest contract de sponsorizare suma este limitativa? la care indicator?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:38, 21 Martie 2012
Pentru persoana in cauza faceti contract de drepturi de autor pentru care trebuie sa platiti dumneavoastra (ong) contributia la pensie 10,5%, somaj 0,5% si impozit de 16%. Pentru contributia la sanatate trebuie sa si-o plateasca singur daca e cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie sponsorizare in domeniul literar adrianaszilagyi adrianaszilagyi Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca exista vreun articol de lege care sa permita sponsorizarea din partea administratiei locale din orasul natal, in cazul ... (vezi toată discuția)
Cancer pulmonar ContSters79437 ContSters79437 Exista baza legala pentru acordarea unui ajutor banescu unui angajat care sufera de cancer pulmonar in conditiile in care [b]societatea comerciala cu capital ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare, mecenat kodrins kodrins Buna ziua O persoana fizica fara personalitate juridica, dar cu activitate publica recunoscuta de catre diverse asociatii, poate primi sponsorizare, sau nu? ... (vezi toată discuția)