avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratie privind veniturile realizate (Formular 200)
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratie privind veniturile realizate (Formular 200)

Am facut in 09.03 2012 o declaratie privind veniturile realizate (formular 200).
Am gresit declaratia am inversat doua rubrici intre ele cheltuieli deductibile cu venit net.
Ce trebuie sa fac in continuare?
Cel mai recent răspuns: livis , utilizator 21:10, 21 Martie 2012
Nu este nici o tragedie.
Completati o noua declaratie 200 cu datele corecte si bifati casuta "declaratie rectificativa", din stinga sus, de sub sigla ANAF.
Ca sa fie evidenta rectificativa dvs. va sfatuiesc, sa incercuiti acea casuta cu un pix rosu... sau o carioca rosie. Asa sare in ochi...
livis a scris:

[...]
Ca sa fie evidenta rectificativa dvs. va sfatuiesc, sa incercuiti acea casuta cu un pix rosu... sau o carioca rosie. Asa sare in ochi...

Sau sa atentionati, in sensul ca declaratia e rectificativa, persoana care le inregistreaza. Poate, conform procedurilor interne, acestea se pun separat pentru a fi usor identificate si prelucrate.
Multumesc pentru informare.
Am rezolvat problema.
Am fost la ei am intrebat (chiar la registratura ca de era coada mare la informatii) si raspunsul a fost: completati din nou declaratia 200 faceti o copie de pe cea gresita sa o anexam linga cea noua si atit.

multumesc
munteanu59 a scris:

...............................................
raspunsul a fost: completati din nou declaratia 200 faceti o copie de pe cea gresita sa o anexam linga cea noua si atit.

multumesc

Nu sunteti obligat sa faceti copie dupa declaratia initiala.
Declaratia initiala se gasasta la ei pt. ca a fost depusa si dvs aveti nr. de inregistrare.
Solicita prima declaratie ca sa le fie mai usor in sensul ca sa nu mai munceasca sa o caute pe cea initiala.
Dar... dvs faceti cum credeti de cuviinta.
Eu unul depun rectificativa in fiecare an pt. ca am doua activitati, una pe PFA si una pe contract civil, si adeverinta de venit de pe contractul civil imi parvine la inceputul lui MAI, cind este prea tirziu pt. PFA. Nu vreau sa am D 200 pt. fiecare activitate ci una singura. Niciodata nu le depun copie dupa D 200 initiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificativa 112 nicod nicod Revin cu o intrebare. In rectificativa 112 daca am gresit numai casa de sanatate, declaratia contine toate datele ca cea initiala? Multumesc (vezi toată discuția)
Contributiile sociale pentru 2020 fiind i.i. Ionut g Ionut g Buna ziua!O intrebare vizand contributiile sociale:in 2020,fiind I.I.,am bifat in declaratia privind plata contributiilor sociale ca le voi plati.A venit apoi ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica rectificativa pentru anul 2018 cristianba cristianba Buna ziua, Declaratia unica rectificativa pentru 2018 se face pe acelasi formular care s-a depus initial (formularul pentru estimare 2018) sau pe formularul ... (vezi toată discuția)