avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie impotriva deciziei de pensie de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie impotriva deciziei de pensie de invaliditate


Am rugamintea sa ma ajute cineva,daca se poate !?! Am varsta de 38 ani,am lucrat 15 ani,o luna si 23 zile in Politie(cu un stagiu total de cotizare realizat in sistemul de ordine publica si siguranta nationala de 24 ani,7 luni si 28 zile) si la data de 30.11.2011 am incetat raporturile de serviciu . In baza deciziei privind acordarea pensiei de invaliditate(pentru gr.II) mi s-a stabilit o pensie de asigurari sociale de 661 lei. Doresc sa contest aceasta decizie,ce pasi trebuie sa fac ? La depunerea contestatiei imi este necesar vreun document pe care trebuie sa-l solicit de la I.P.J. ?Va multumesc !!!




Cel mai recent răspuns: ttincuta , utilizator 15:40, 18 August 2012
Decizia de pensie emisa de casa de pensii sectoriala se contesta, in termen de 30 de zile de la comunicare, la comisia de contestatii din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. Contestatia impotriva deciziei de pensie se depune la casa de pensii sectoriala emitenta si se adreseaza comisiei de contestatii. De la IPJ nu trebuie sa cereti nimic. In conditiile in care comisia de contestatii din cadrul MAI va respinge contestatia, va veti adresa tribunalului.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Va multumesc !
Eu m-am pensionat in luna iunie 2011 si abia la sf lunii decembrie am primit decizia de pensie in cuantum de 930 lei la o vechime de 19 ani si 3 luni de politie.Am depus contestatie impotriva deciziei de pensie care nu mi se pare corecta si deja au trecut 2 luni si nu am primit nici un raspuns(nici afirmativ dar nici negativ).La contestatie trebuie sa anexati copie dupa decizie cit si dupa plicul din care sa reiese data cind a-ti primit decizia.

Nu stiu ce se intimpla la Casa de Pensii dar normal trebuia sa primesc un raspuns in termen de maxim 45 de zile.Cred ca o sa trebuiasca sa reclam pe directorul casei de pensii a MAI cit si persoana care a fost desemnata sa-mi rezolve contestatia in termenul legal la Tribunalul Mun Bucuresti pentru neglijenta in serviciu,s.a.Am mai intrebat pe forum si am inteles ca pensiile de invaliditate nu sunt diminuate sau penalizate si eu la fel am rasmas surprins ca mi-a venit o pensie asa de mica.

[Mesaj editat - pct. 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns.Un pic mai tarziu voi incerca sa reintru pe forum.Nu stiu ce sa-ti spun despre ideea de a formula o plangere impotriva directorului de la casa de pensii.Ar trebui sa fie ceva colectiv.Ne trebuie un avocat.Nu stiu.Eu inca sunt uluit dar o sa-mi revin repede.Incearca sa vizualizezi si mesajele lasate pe " Plano 10 ".:rtfm:
ce ai mai rezolvat cu contestatia lucinica

Alte discuții în legătură

Decizie provizorie de pensie, neacordare cuantum integral pensie - casa de pensii sectoriala tinaa tinaa buna seara . sotul meu s-a pensionat din iulie 2011 pe caz de boala de la isu , pompier. de la acea data pana in prezent a primit in 14 octombrie 2011 900 ... (vezi toată discuția)
Când pot beneficia de pensie? florina_222 florina_222 Sunt nascut în anul 1970,luna aprilie,ziua 21,bărbat. Stagiul de cotizare în specialitate : 19 ani,6 luni,23 zile. Stagiul total de cotizare : 29 ani,6 ... (vezi toată discuția)
Termenul de predare a dosarului de pensionare catre casa sectoriala de pensii de catre unitatea angajatoare florina_222 florina_222 Vă rog să mă ajutaţi,soţul meu a fost cadru activ într-o unitate a M.A.I.,ca urmare a unei decizii medicale a fost clasat ca inapt pentru serviciul ... (vezi toată discuția)