Trebuia sa le faceti plangeri penale celor care emit decizii de pensie care nu exista in legislatie si care platesc pensii partiale. Am mai scris asta, insa dvs., cei care proveniti din sistemul militar, sunteti foarte rabdatori.
ildor64 a scris:
Intrebarea mea este : ce pot sa cer in instanta sau la ce institutie contravaloarea salariului pe lunile in care am fost ,, pensionar" fara pensie sau cum se numeste pozitia mea de la 01.07.2011 si pina am sa primesc decizia de pensionare pe caz de invaliditate?
Trebuia sa contestati decizia provizorie (?!) de pensie. Acum nu mai sunteti in termen sa formulati contestatie. Puteti, daca este cazul, sa contestati decizia de respingere a acordarii drepturilor de pensie. Contestatia se formuleaza in 30 de zile de la comunicarea deciziei si va fi solutionata de comisia de contestatii din cadrul MAI.
Veti primi, impreuna cu decizia de pensie de invaliditate, o decizie de debit prin care se recupereaza sumele platite cu titlu de pensie. Banuiesc ca le veti primi impreuna, pentru ca nu are sens ca cei de la pensii sa emita decizia de debit inainte de a emite decizia de pensie de invaliditate. Trebuie sa sa aiba pe ce sa faca poprire. Puteti contesta ambele decizii in acelasi termen, de 30 de zile de la comunicare.
De asemenea, puteti sa va adresati
direct tribunalului, sectia de asigurari sociale, in temeiul art. 153, lit. g) din Legea nr. 263/2010. In cadrul acestui litigiu puteti solicita daune si nu contestati o decizie de pensie.
ildor64 a scris:
Ma pot adresa instantei de contencios administrativ cu solicitarea de daune pecuniare si daune morale?
Nu. Drepturile de pensie sunt drepturi de asigurari sociale. Instanta competenta este tribunalul, sectia de asigurari sociale (aceste sectii se numesc diferit, de la tribunal la tribunal). Asa cum am scris mai sus, puteti solicita daune in cadrul acelui litigiu.