avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Care este diferenta dintre o ii si un srl???
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Care este diferenta dintre o ii si un srl???

Buna ziua,va rog sa-mi spuneti pe scurt care sunt diferentele(impozite,taxe lunare,etc)dintre ii si srl!Am inteles ca costurile de infiintare sunt mai mici la ii dar vreau sa stiu ce-mi sugerati sa deschid ii sau srl?ce are voie srl si nu are voie ii,restrictii etc,mentionez ca vreau sa-mi deschid o alimentara!
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: lucianrosca , utilizator 10:38, 21 Martie 2012
nu sunt restrictii avantajul intre ii si srl este ca la ii costurile sunt mai mici, contabilitatea este simpla, nu sunt atatea taxe ca la srl, atat inchiderea cat si infiintarea sunt mai simple si mai putin costisitoare, nu este necesar capital social si nu este necesara justificarea folosirii banilor (pot fi folositi si in scop personal) pe cand la srl nu putetii face acest lucru (trebuie justificat cu factura, chitanta fiecare ban si asta numai in folosul societatii si va puteti folosi de bani numai la sfarsitul anului fiscal cand se imparte profitul, daca aveti)
In caz de faliment la I.I. raspundeti cu toata averea personala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala sau srl pentru comercializare produse naturiste si cosmetice? lidia_p lidia_p Doresc sa incep o afacere cu produse naturiste(gen plafar), cosmetice, suplimente nutritive si sunt in dilema , nu stiu ce forma de organizare sa aleg sa fie ... (vezi toată discuția)
S.r.l. sau i.i. DASRANGE DASRANGE Buna ziua, Care este cea mai avantajoasa forma de organizare a unei activitati de distributie (unul sau doi angajati), un s.r.l. sau intreprindere ... (vezi toată discuția)
Infiintare magazin mixt hasmasan hasmasan Doresc sa ifiintez un magazin mixt la mine acasa. Nu stiu ce este mai avantajos: PFA, II, IF, SRL? Mai am o problema: am mai avut un SRL si am dat faliment. ... (vezi toată discuția)