avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare magazin mixt
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare magazin mixt

Doresc sa ifiintez un magazin mixt la mine acasa. Nu stiu ce este mai avantajos: PFA, II, IF, SRL? Mai am o problema: am mai avut un SRL si am dat faliment. Rugamintea mea este de a ma lamuri cineva ce este mai avantajos de deschis, si daca am voie sa deschid in conditiile de mai sus. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 20:03, 24 Septembrie 2012
Se poate infiinta PFA si II pentru ca din 201 ambele pot angaja salariati. IF se infiinteaza de membrii unei familii. Din punct de vedere al contabilitatii si obligatiilor de plata, acestea sunt la fel pentru cele 3 forme.
Fata de SRL pt cele 3 forme contabilitatea este mai simpla, nr de declaratii mai mic, nu se mai plateste si impozitul pe dividende, nu se mai constiuie capital social.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma comanviviana comanviviana vreau sa deschid un magazin mixt (imbracaminte ,incaltaminte,gablonturi ,lenjerii pat etc...)si nu stiu ce fel de firma sa fac PFA,SRL sau II?ce ma ... (vezi toată discuția)
Srl sau intreprindere individuala anitsirc anitsirc Cu rusine recunosc ca nu stiam de existenta formei \"intreprindere individuala\". Nu imi este foarte clar termenul... intreprinderea individuala este undeva ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre o ii si un srl??? marius_francisc marius_francisc Buna ziua,va rog sa-mi spuneti pe scurt care sunt diferentele(impozite,taxe lunare,etc)dintre ii si srl!Am inteles ca costurile de infiintare sunt mai mici la ... (vezi toată discuția)