avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune 2012
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune 2012

Buna ziua,
as dori sa ma ajutati cu o problema. Bunica mea a murit in nov 2011 si vrem sa deschidem taxa de succesiune. Sunt 3 frati iar unul dintre ei adica tatal meu a murit. asta inseamna ca mostenitorii bunicii vor fi cei 2 frati si eu si sora mea? sau din partea tatalui meu este inclusa si mama ca mostenitor al bunicii?
cum se calculeaza onorariul notarial?

va multumesc¬
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:35, 21 Martie 2012
Daca tatal dumneavoastra a murit inaintea bunicii, cota care i s-ar fi cuvenit daca ar fi fost in viata o veti culege dumneavoastra si sora. Mama dumneavoastra nu are vocatie succesorala in acest caz.

Daca tatal a decedat dupa moartea bunicii, atunci cota culeasa de el va fi mostenita de dumneavoastra si sora dumneavoastra, in calitate de descendenti, si de mama dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune /informatii bluesky1 bluesky1 este vorba despre o situatie mai complicata: fratele mamei a murit acum cativa ani, in urma lui a ramas sotia lui ( nu s -a facut succesiune dupa el), anul ... (vezi toată discuția)
Un caz mai special de succesiune? ContSters32406 ContSters32406 salutare am si eu o intrebare referitor la un caz (zic eu) mai special de succesiune. Exista bunic, bunica, 3 copii iar unul din copii are si el un copil ... (vezi toată discuția)
Succesiune intrebare simpla abserban abserban Situatia este urmatoarea: Mama mea a murit inaintea bunicii, in total au fost 4 frati, noi suntem 2 mostenitori dupa mama. Intrebarea mea este mostinrea din ... (vezi toată discuția)