avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recuperare taxa timbru
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recuperare taxa timbru

Buna ziua
In anii 2009 si 2010 am avut niste procese cu un debitor cu care am incheiat un antecontract de vz-cump.pt. un imobil asupra caruia am instituit sechestru judiciar pana la solutionarea litigiului.Acesta a fost inscris in cartea funciara.Pt. aceasta am platit taxa de timbru judiciar in valoare de 18.000 lei si odata cu deschiderea unui nou proces pt.obligatia de a face o alta taxa de timbru in valoare de 17.000 lei.In instanta am obtinut faptul ca nu a intervenit rezolutiunea antecontractului de vz.cump.Cum pot sa-mi recuperez aceste taxe de timbru judiciar ? Mantionez ca firma debitoare este in reorganizare iar imobilul nu este finalizat.
Cel mai recent răspuns: mariona , utilizator 11:38, 21 Martie 2012
trebuia sa cereti taxele de timbru in cursul procesului, sunt cheltuieli ocazionate de judecata. le puteti recupera numai prin hotarare judecatoreasca.
Fiirma fiind in insolventa nu se suspenda toate procesele ? Taxa de timbru judiciar a fost platita la directia de taxe si impozite.Pana acum firma nu a intrat in posesia apartamentului , acesta fiind nefinalizat , deci nu s-a incheiat ctr. de vz.cump.
Revin ,
pt. taxa de 17.000 lei am sentinta judecatoreasca favorabila impreuna cu onorariu avocat si m-am inscris la masa credala cu aceasta suma.Insa pt.cei 18.000 lei instanta nu a admis a aceasta suma ca si cheltuiala. Ce mai pot face ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru judiciar ContSters134651 ContSters134651 Am obtinut in instanta sechestru judiciar asupra unui imobil din al carui pret am achitat 90%.Nu s-a incheiat contr. de v-c pt. ca dezvoltatorul nu s-a ... (vezi toată discuția)
Dezvoltator imobiliar in insolventa michil michil Buna ziua, Un dezvoltator imobiliar intrat in insolventa iar creditori inscrisi la masa credala sunt de doua categorii,unii care au promisiuni de vanzare ... (vezi toată discuția)
Conditii cerere insolventei ContSters118753 ContSters118753 Am obtinut in instanta rezolutiunea unui antecontract de vanzare-cumparare.Hotararea a ramas definitiva.Suma pe care o am de recuperat este de ... (vezi toată discuția)