avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... dezvoltator imobiliar in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

dezvoltator imobiliar in insolventa

Buna ziua,
Un dezvoltator imobiliar intrat in insolventa iar creditori inscrisi la masa credala sunt de doua categorii,unii care au promisiuni de vanzare cumparare, altii care au obtinut rezolutiunea antecontractelor.
Am rugamintea sa-mi spuneti daca creditorii inscrisi la masa credala care au obtinut rezolutiunea antecontractelor pot opta pentru un apartament in locul sumei cu care este inscris in tabelul creditorilor sau este obligatoriu recuperarea in bani?
Cel mai recent răspuns: michil , utilizator 17:06, 13 Mai 2013
Daca au obtinut rezolutiunea pot opta insa depinde de ceea ce se va decide.
In momentul de fata nu mai decide firma ci organele care o conduc in prezent.
La intrarea in insolventa a unei societati, instanta numeste un lichidator. Lichidatorul va efectua procedura de lichidare, iar modul de plata al debitelor va fi stabilit de adunarea creditorilor. De aceea este foarte important ca persoanele care au credite de recuperat de la societatea in insolventa sa ia legatura cu lichidatorul si sa participe la adunarile creditorilor.

Intradevar este numit un lichidator judiciar si va avea loc si adunarea creditorilor.
Vroiam doar sa stiu la ce ma pot astepta si ce variante sunt posibile pentru a nu fi luat prin surprindere la adunarea creditorilor.
Suntem creditori cu antecontracte dar inscrisi la masa credala cu dublul avansului pentru ca exista o astfel de clauza in antecontract si creditori care au obtinut rezolutiunea antecontractului in instanta si au de recuperat tot dublul avansului prin hotarare judecatoreasca.
Multumesc din suflet pentru raspunsurile primite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani suma in insolventa victoria75 victoria75 O firma care are in proprietate 3 blocuri cu 122 de apartamente a intrat in insolventa.Suntem 100 de creditori inscrisi la masa credala: 1. unii cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta firma insoventa/ faliment cristiana11 cristiana11 am incheiat un antecontract de vanz-cump in ianuarie pt o casa cu un srl, proprietar al terenului si imobilului. contractul tb incheiat in 18 febr dar ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventa, etape si pasi alecsandes alecsandes Buna Ziua stimati internauti, Am o problema, iar intelegerea buchiilor lege pentru mine (ca inginer) este dificila. Am tot cautat sa aflu intr-un mod ... (vezi toată discuția)