avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Recuperare bani suma in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Recuperare bani suma in insolventa

O firma care are in proprietate 3 blocuri cu 122 de apartamente a intrat in insolventa.Suntem 100 de creditori inscrisi la masa credala:
1. unii cu antecontracte pe apartamente, (dar inscrisi la masa credala cu dublul avansului deoarece exista o clauza in acest sens)
2. altii cu hotarari definitive prin rezolutiunea antecontractelor ,
Am rugamintea daca imi poate spune cineva care sunt variantele de impartire a bunurilor pentru cele doua categorii de creditori, avand in vedere ca se face evaluarea apartamentelor de catre administratorul judiciar.
Ce optiuni poate avea fiecare creditor?
Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: victoria75 , utilizator 12:33, 9 Mai 2013
veti primi bani, in masura in care se vand bunuri si avand in vedere categoriile privilegiate de creditori (banci, salariati, statul).
Exista posibilitatea sa se incheie actului de vanzare cumparare in forma autentica pentru cei care au antecontracte pentru prima categorie de creditori, iar a doua categorie poate opta pentru un apartament din cele care vor ramane libere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezvoltator imobiliar in insolventa michil michil Buna ziua, Un dezvoltator imobiliar intrat in insolventa iar creditori inscrisi la masa credala sunt de doua categorii,unii care au promisiuni de vanzare ... (vezi toată discuția)
Civil-imobiliare Paula123456789 Paula123456789 buna seara, am semnat un antecontract vanzare cumparare pentru un imobil cu 47.500 euro.primul termen de predare a fost 15.09.2021. pe vremea aceea nici nu era ... (vezi toată discuția)
Nerespectare antecontract apartament mattteo mattteo Buna seara. Imi cer scuze pentru deranj. Am urmatoarea situatie: gasit apartament de vanzare, oamenii pareau seriosi (un cuplu la vreo 50 de ani, nu te astepti ... (vezi toată discuția)