avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract arenda

este stipulat in Codul civil daca un arendator a decedat mostenitorii in cat timp trebuie sa ii aduca la cunostinta arendasului decesul si cum poate sa solicite rezilierea contractului sau sa ramana in continuare contractul in derulare? unde gasesc acest lucru in C.C.?
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 20:38, 21 Martie 2012
teoretic raspunsurile la intrebarile dvs se regasesc in contractul de arendare pe care l-a avut defunctul cu arendasul. Acolo sunt cuprinse (sau ar fi trebuit sa fie cuprinse) clauze care sa arate ce se intampla in situatia decesului/incetarea existentei persoanei juridice dupa caz.
in mod normal ar trebui sa faceti o notificare (in sensul de un act scris) prin care sa anuntati arendasul despre decesul arendatorul.
apoi, in functie de clauzele vechiului contract vedeti cum puteti negocia eventual o arenda mai mare.
cititi cu atentie vechiul contract de arenda!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încetare contract arenda după decesul arendatorului aenescu93@gmail.com aenescu93@gmail.com Buna ziua. Doresc sa stiu , daca in situatia in care arendatotorul a decedat in 2015, contractul de arenda incheiat de defuncta si arendas pe o perioada de 10 ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de arenda prin decesul arendatorului LIKURIKA LIKURIKA Buna ziua. Doresc sa stiu , daca in situatia in care arendatotorul a decedat in 2015, contractul de arenda incheiat de defuncta si arendas pe o perioada de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract arendare kero kero Mama mea a decedat in aprilie si avea 10 Ha teren dat in arenda unui prieten. Timp de 3 ani nu a mai primit nimic de la el iar acum cand am mers la el la fel ... (vezi toată discuția)