avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendarea dreptului de a conduce dupa 4 ani si ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendarea dreptului de a conduce dupa 4 ani si jumatate

Am primit prin Posta urmatoarea instiintare:
Va facem cunoscut ca, pentru incalcarea, la data de 15.06.2007 a prevederilor art.102 alin.3 lit. E din O.U.G. nr.195/2002 republicata, v-a fost suspendata exercitarea dreptului de conducere pe o perioada de 120 de zile, incepand cu data de 06.03.2012.
In cazul in care, in aceasta perioada sunteti depistati conducand autovehiculul pe drumurile publice, in conformitate cu prevederile art.86 alin.2 din OUG nr. 195/2002 republicata, fapta dumneavoastra constituie infractiune la regimul circulatiei.
Seful Serviciului Rutier

Comunicarea mai poarta urmatoarele rezolutii:
- Sentinta civila .../.../2007 Judecatoria Onesti respinge plangere
- Majorat cu 30 de zile conf. art. 118 alin.4 si 5 din OUG 195/2002 RMCU

As dori sa contest majorarea de 30 de zile care imi anuleaza dreptul de a beneficia de reducerea la 30 de zile a suspendarii. Imi bazez plangerea pe faptul ca alin. 4 si 5 ale art.118 au fost introduse abia in octombrie 2010 prin Legea nr.202 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor.

Pana la introducerea acestor alineate suspendarea exercitarii dreptului de conducere intervenea prin avizarea conducatorului auto de a se prezenta la Politia Rutiera, in termen de 5 zile, pentru a depune permisul. In fapt, eu am incercat acest lucru in noiembrie 2007, dupa implinirea termenului de 15 zile de la pronuntarea sentintei definitive, renuntand la dreptul de recurs. Agentul de serviciu a refuzat, la acea data, sa-mi retina permisul motivand ca sentinta cu care m-am prezentat nu poarta mentiunea irevocabila. Am fost trimis acasa sa astept invitatia.

Invocarea alin.4 si 5 ale art.118 mi se pare abuziva. As dori parerile dvs avizate, eu nu am studii juridice. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: silviu_n , utilizator 01:59, 31 Martie 2012
puteti face conetstatie in baza procedurii contenciosului administrativ deoarece cele 30 de zile suplimentare sunt aplicate nu in baza unui PV (asa cum consider ca era normal) ci a dispozitiei sefului IPJ. iar procedura contenciosului este mai greoaie si nu permite suspendarea automata a executarii sanctiunii.

trebuie indeplinita procedura prealabila (care va fi respinsa, evident) si abia apoi mergeti la Tribunal. In bucuresti, tribunalul da primul termen in contencios administrativ la 6 saptamini - citeva termen si deja ati executat pedeapsa :) nici nu mai merita sa continuati procesul.
din aceasta cauza nu avem practica judiciara pe acest aspect, nimeni nu considera ca merita efortul si banii iar Politia pe asta se si bazeaza.
Mda... am omis sa spun ca decizia apartine Sefului Serviciului Rutier Bacau, eu fiind constantean.

Din nou am sentimentul acela, neplacut, ca statul roman imi joaca o festa. Pe langa faptul ca am regretat fapta, nici nu as fi depus plangere impotriva P-V daca politistul mi-ar fi eliberat dovada cu drept de circulatie, am intentionat sa predau permisul in noiembrie 2007 in ideea ca voi solicita reducerea termenului.
Si acum, intr-un moment foarte nepotrivit, imi trage o palma de vad stele verzi! Sunt sigur ca, daca pe 5 martie m-as fi prezentat la Politie sa predau permisul m-ar fi trimis la plimbare exact ca acum 4 ani.

Va multumesc, matahachiro, pentru raspunsul prompt si realist. Daca altcineva mai are vreo idee...
Încerc să formulez o cerere de suspendare a executării, în baza art. 14 alin.1 al Legii nr. 554/2004 și intenționez să solicit instanței să determine care era procedura de predare a permisului. Vreau să dovedesc faptul că predarea permisului implica posesia de către una din părți (Poliția sau contravenientul) a unei hotărâri definitive, comunicate de către Judecătoria ce a respins plângerea contravențională.

În acest sens m-ar ajuta trimiteri către spețe similare, conducători auto ce au primit invitație, după respingerea plângerii, să se prezinte pentru predarea permisului, în termen de 5 zile.

Și încă o întrebare, ce înseamnă „Instanța soluționează cererea de suspendare, de urgență şi cu precădere, cu citarea părților.” ?

Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar perimat, permis suspendat costelgftn costelgftn Buna ziua Am si eu o foarte mare problema. In 2008 am avut o suspendare de permis pe 3 luni ca am depasit viteza. Bineinteles ca i-am dat in judecata si ne-am ... (vezi toată discuția)
Amenda TEIOSANUADI TEIOSANUADI buna seara...am si eu o intrebare...mi sa retinut permisu .aveam..0,17 la fiola..si mi sa intocmit proces verbal..in care mia dat 18 milioane amenda si ... (vezi toată discuția)
Pv contraventie contestat goctav goctav Voi fi foarte scurt: - Am fost prins de radar, mi s-a suspendat permisul, am depus contestatie la Judecatorie, am pierdut, am facut recurs la Tribunal unde ... (vezi toată discuția)