avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie culturala
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie culturala

Buna ziua,
va rog sa imi spuneti: asociatia ce contracte poate incheia, ce colaborari poate avea cu pj/pf?

Membrii ei ca sa fie renumerati, trebuie sa incheie contracte de munca neaparat? sau pot incheia contracte de colaborare/prestari servicii doar pentru un anumit proiect? se pot acorda comisioane in functie de reusita proiectului? ms
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:59, 17 Septembrie 2012
Co­mitetul de conducere al asociatiei culturale poate angaja perso­nal specializat(care nu sunt membrii in acea asociatie) pentru îndeplini­rea unor atri­buţii si adoptă de­cizii asupra cuantumului salarii­lor, remuneraţiilor care se a­cor­dă personalului încadrat cu contract in­dividual de muncă sau în baza unei convenţii civile de prestări de servi­cii, în limita bugetului aprobat de adu­narea generală a asociatiei.
La fel poate incheia contracte cu persoane juridice sau persoane fizice autorizate pentru prestarea unor servicii.
Activitatile le puteti desfasura pe proiecte, acolo, la buget vedeti daca va puteti permite sa decontati cheltuieli cu salariile sau alte remuneratii. In general la proiecte se urmareste acoperirea si satisfacerea grupului tinta din proiect nu a celor care deruleaza activitatile. Se pot atrage si remunera doar acele persoane care sunt foarte specializate iar asociatia e nevoita sa apeleze la ei pentru ca nu gaseste printre membrii ei voluntari sa faca treaba respectiva.

Mulţumesc. Membrii pot deţine calitatea de salariaţi, ei pot fi remuneraţi pentru muncă sau sunt doar voluntari?
Membrii asociatiei sunt voluntari si semneaza contractele de voluntariat conform legii voluntariatului pe care o aveti la adresa [ link extern ]
Membrii fondatori ai unei asociatii pot fi si asociati/administratori la SRL? Sunt cumva incompatibile aceste calitati? ms
Nu e o interdictie in acest sens. Sunt chiar cazuri fericite cand membrii aflati in aceasta postura, pot directiona catre ong sume de bani prin contracte de sponsorizare.

Alte discuții în legătură

Presedinte asociatie culturala webcom webcom Buna seara, sub ce forma legala putem remunera un presedinte al unei Asociatii culturale? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Salarizare asociatie non profit e_rainbow_love e_rainbow_love Asociatie non profit, fara scop patrimonial. ce mijloc poate fi folosit de catre o acociatie fara scop patrimonial care nu detine bani sa isi plateasca ... (vezi toată discuția)
Asociatie parinti claudiaP claudiaP Buna ziua, Spuneti-mi va rog, la o Asociatie de parinti de la o gradinita doresc sa tin evidenta contabila fara a fi platita.Sub ce forma ar trebui sa-mi ... (vezi toată discuția)