avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asociatie parinti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asociatie parinti

Buna ziua,

Spuneti-mi va rog, la o Asociatie de parinti de la o gradinita doresc sa tin evidenta contabila fara a fi platita.Sub ce forma ar trebui sa-mi fac contractul de munca? Exista vreo posibilitate sa intocmesc un document in care sa precizez ca lucrez benevol, fara a fi platita, dar in cazul unui control sa pot reprezenta Asociatia si sa nu fie probleme, mai alesc cu ITM.
La acea asociatie presedintele ar rebui sa aiba contract de munca?
Pe langa presedinte, legea prevede ca o asemenea asociatie ar trebui sa aiba si o comisie de cenzori?
Ma puteti ajuta cu un model de contract de mecenat pentru sponsorizarile primite?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:18, 8 Septembrie 2011
Da. Va puteti face un contract de voluntariat cu acea asociatie in care sa detaliati ce anume veti face din punct de vedere contabil(adica situatii pana la nivelul balantei lunare, completare registre, etc.). Daca aveti dreptul sa semnati bilantul, introduceti si asta.
Acest contract de voluntariat nu se inregistreaza pe la itm. Il intocmiti in 2 exemplare, unul la asociatie si altul la dumneavostra.
Membrii organelor de conducere nu sunt obligate sa aiba contracte de munca si nici altfel de contracte, atata timp cat activitatea nu e remunerata. Ele sunt alese si apar in actul constitutiv si statut.
Nu va trebuie cenzor daca aveti mai putin de 15 membrii. iar daca depaseste puteti incheia un contract de prestari de servicii cu un cenzor care sa va faca acel raport care trebuie prezentat si aprobat la adunarea generala a asociatiei. Deci nu trebuie sa aveti o colaborare lunara cu acea persoana.
Venituri in asociatie pot fi atat sub forma sponsorizarilor (se ocupa cel care va da banii de intocmirea contractului de sponsorizare) dar si din cotizatii si contributii in natura sau in bani ale membrilor sau simpatizantilor. Sa nu uitati ca puteti aduna si sume din 2%.
Va multumesc din suflet.Mi-ati fost de un real ajutor.
Intrebam de acel contract d esponsorizare, fiindca majoritatea care ne fac sponsorizari ne cer sa ne ocupam noi cu intocmirea contractului.Ma gandesc ca exista un anume model p ecare va trebui sa-l respect.
In legatura cu cenzorul, sunt mai mult de 15 pesoane-deci trebuie.Imi puteti spune cati cenzori trebuiesc. Ce pregatire trebuie sa aiba cenzorul/rii.De exemplu poate fi cenzor contabilul gradinitei pe langa care a fost constituita Asociatia de parinti? Acestui cenzor pot sa-i intocmesc un contract de voluntariat?
V amultumesc anticipat!
In principiu se poate vorbi de modele de contracte pe care le gasiti pe net.
Cenzorul trebuie sa fie expert contabil. E de ajuns unul. Referitor la contabilul gradinitei daca are calitatea de expert contabil, nu stiu daca nu ii este lui interzis, prin contractul de munca pe care-l are. Vorbiti cu el. Treaba cu contract de voluntariat pentru cenzor nu e o problema.
Inainte de toate mai cititi odata statutul asociatiei sa nu fie acolo trecute ceva prevederi restrictive. Daca nu, toata aceasta procedura de alegere, de lucru,de subordonare fata de adunarea generala si de organele de conducere, de retribuire sau de munca cu caracter voluntar, trebuie aprobata de adunarea generala si inclusa in regulamentul de organizare si functionare al asociatiei.
Fiind ONG , orice persoana poate incheia cu acesta un contract de voluntariat ... model gasiti aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintarea unei asociatii de parinti adamiulia adamiulia Buna ziua, Facem primii pasi in infiintarea Asociatiei de parinti a gradinitei xx . Ne-am inpotmolit inca de la inceput pentru ca nu stim care este ... (vezi toată discuția)
Cenzor lauricafl lauricafl Buna ziua! 1. La o asociatie nou infiintata cu 3 membri e nevoie ca cenzorul sa fie expert contabil sau e suficient Contabil autorizat? 2. Cenzorul ... (vezi toată discuția)
Contract cenzor si presedinte aurelia231 aurelia231 Daca cenzorul si presedintele fac parte din Comisie ,este necesar un contract ? sau pot veni ca si voluntari in cadrul Asociatiei ? ... (vezi toată discuția)